Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων της, απαντάμε με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

Γράφει o Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΚΚΕ.

Είναι πολύ σημαντικό… να δώσει το παρών ο κόσμος στην εκλογική κάλπη την Κυριακή που μας έρχεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική στους ανθρώπους του μόχθου.

Πίσω από τις αποφάσεις της, στο σύνολό τους, κρύβεται το κεφάλαιο και η εξυπηρέτηση με κάθε τρόπο των ολίγων… για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος υλοποιούν κατά γράμμα αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, με το ΚΚΕ να είναι ο μοναδικός, πραγματικός και συνεπής αντίπαλός της.

Πίσω από τις αποφάσεις της ΕΕ κρύβεται η εκμετάλλευση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των λίγων με πόρους που προέρχονται από τον πλούτο που παράγουμε εμείς, οι εργαζόμενοι…

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση αποτελεί μεγάλο στοίχημα για το λαό. Δίνεται η ευκαιρία στους ψηφοφόρους να περάσουν μέσα από την κάλπη, μια έντονη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης σε όλους όσους καταδυναστεύουν τη ζωή τους.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στην ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Η ΕΕ είναι μια ένωση πολυεθνικών εταιριών, κολοσσών, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών… που επιχειρεί να εμφανιστεί ότι είναι η Ευρώπη για όλους. Όμως, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα τελειώνει ο πενιχρός μισθός και η σύνταξη. Ζούμε με μισθούς που μας φέρουν δεκαετίες πίσω και με την ακρίβεια να καλπάζει, έχοντας εκτοξεύσει το κόστος ζωής σε ανυπολόγιστα επίπεδα…

Σε αυτή την κάλπη έχουμε απέναντί μας την ακρίβεια, τα καθηλωμένα μεροκάματα, την πενιχρή σύνταξη, την απελευθέρωση των ωρών και ημερών εργασίας, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς… προς όφελος των λίγων.

Απέναντί μας έχουμε την απάνθρωπη πολιτική για τους πρόσφυγες, με την εκατόμβη των 27.000 νεκρών στη Μεσόγειο, φυλακές και φράκτες για ανθρώπους που τους ξερίζωσε από τις χώρες τους η ίδια απάνθρωπη πολιτική και αναζητούν το δικαίωμα στη ζωή.

Απέναντι μας βρίσκεται μια Ευρωπαϊκή Ένωση που στηρίζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Που συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, που «σουλατσάρει» στην Ερυθρά Θάλασσα, υπερασπιζόμενη τα οικονομικά συμφέροντα των πλοιοκτητών. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι συνένοχη σε όλα αυτά, στους κινδύνους που γεννούν για το λαό μας αυτές οι εξελίξεις. Όταν ακόμα και τώρα στηρίζει την ισραηλινή εισβολή και κατοχή στην Παλαιστίνη, δεν μπορεί να εμφανίζεται ως υπερασπιστής της Κύπρου που είναι θύμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει κανέναν εφησυχασμό.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Αφού είστε ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί συμμετέχετε στις ευρωεκλογές; Μα γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο… Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπαλεύει την αντιλαϊκή της πολιτική, στο πλευρό των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

Σε αυτή τη σημαντική εκλογική αναμέτρηση, απαντάμε με ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί ψηφίζεις ΚΚΕ και ξέρεις ότι η ψήφος σου θα μείνει εκεί που την έδωσες.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στα αντιλαϊκά σχέδια που έχουν στα συρτάρια τους για την επόμενη μέρα. Με τον λαό να έχει ακόμα πιο δυνατά στο πλευρό του το κόμμα που βρίσκεται πρώτο και μόνο στη μάχη ενάντια στη βαρβαρότητα του συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ