Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Υπάρχει επικινδυνότης…

Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, υπάρχει κίνδυνος μεγάλης ανάφλεξης στην περιοχή της Μογγολίας. Ο νέος βασιλιάς της Δανίας Φρέντερικ, δηλώνει ευθαρσώς αποφασισμένος να επαναλάβει όσα έκανε ο Μακεδόνας βασιλιάς. Ψάχνει μόνο για έναν Βουκεφάλα και αμέσως μετά θα ηγηθεί μεγάλης εκστρατείας παρακάμπτοντας το Πακιστάν και τις Ινδίες, θα επιτεθεί, -όπως όλα δείχνουν- στην αχανή Μογγολία. Έχει κάνει όρκο στο στέμμα που έδωσε ο παππούς του βασιλιάς Χριστιανός στον Χίτλερ να ανταποδώσει τα ίδια στην Κίνα και στη Μογγολία. Ήδη τα βρετανικά στρατεύματα συντάσσονται καθημερινά με βάση το ιππικό έτοιμα να επιτεθούν σε όποιον τολμήσει να τους επιτεθεί. 

Η γυναίκα του βασιλιά, Μαίρη εξ Αυστραλίας, τον παρακαλάει συνεχώς πως αν επιμένει πολύ ας καταλάβει στην αρχή τη Γερμανία και την Ισπανία και αργότερα καταλαμβάνοντας και τη Γαλλία ας κυριεύσει την Αίγυπτο όπως έκανε ο ελληνικής καταγωγής Ναπολέων. Οι σφρικανικές χώρες μόλις δουν την αποφασιστικότητα και την μήνιν, σίγουρα θα υποκύψουν κι αυτές.

Για τη διαδρομή έχει διανείμει στους στρατιώτες του γαλέτες και αιχμηρά ακόντια. Και χωρίς ακόντια θα τους νικήσει όλους με την επιβλητική κόκκινη στρατιωτική ενδυμασία που φοράει. Κατακόκκινο σακάκι και τρία κιλά παράσημα, παρμένα όλα στις επικίνδυνες αποστολές που κάνουν συνήθως οι γαλαζοαίματοι μετά το τέλος των δεξιώσεων. 

Πριν ξεκινήσει θα έρθει στην Ελλάδα να προσκυνήσει στις Αιγές, στον τάφο του Φίλιππου και αμέσως μετά με τους πολεμοχαρείς Δανούς θα ξεκινήσει να ολοκληρώσει ότι δεν πρόλαβε ο Μακεδόνας βασιλιάς. Μόνον που τώρα οι βασιλικοί γόνοι είναι πιό σκληροί και πιο αποφασιστικοί. Ή τας ή θα την φας. 

Βέβαια οι σύγχρονοι πόλεμοι απαιτούν συνθήκες Λεωνίδα, Αλέξανδρου και Αννίβα. Μόνον με σπαθιά και ακόντια. Άμα πέσει καμιά τουφεκιά ή ακόμη καμιά κανονιά, τα πράγματα δυσκολεύουν. Να μην είναι κοτζάμ κανονιά δίπλα στο αυτί του άνακτος και κουφαθεί ο άνθρωπος. Βέβαια, έχει λάβει τα μέτρα του και τρώει καθημερινά μόνον σοκολάτες Toblerone για την αντιμετώπιση ξαφνικής γευστικής δυσπεψίας, όπως άλλωστε έχουν εγκριθεί από τον γεν. γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, συμπαθεστάτου Πορτογάλου σοσιαλιστού. Είναι βλέπετε η ώρα των σοσιαλιστών. 

Ο ίδιος ειρηνοποιός γραμματέας είναι υπεύθυνος πάντα και για την καταγραφή των νεκρών και διαμελισμένων εικοσάρηδων στρατιωτών στις ευγενώς επιτραπείσες μάχες και βιασμούς οπουδήποτε και αν διενεργηθούν. Αυτός θα μεριμνήσει και για την επόπτευσιν των μαχών που θα διεξαγάγει λυσσαλέα και ο βασιλιάς Φρέντερικ στις μακρινές στέπες της Ασίας. Είναι να μη το βάλουν στο μυαλό τους αυτοί οι βασιλιάδες, μετά δεν τους κρατάει τίποτα. Να, κοίτα και τον δικό μας τον Πρίγκιπα Παύλο, μοβοριά και αποφασιστικότητα τον χαρακτηρίζουν, είναι που κατάγεται κι αυτός από κατακτητικό αίμα, αρκεί να φοράει παπούτσια Sebago ή Timberland, όλα τα άλλα τον χτυπάνε στο μικρό δάχτυλο κατά την ώρα της μάχης.

Ας έρθει ένας αντάξιος Βουκεφάλας και ξεκινάμε ακόμη και νύκτωρ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ