Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κλειστά σχολεία Τετάρτη & Πέμπτη στον Νότιο Τομέα λόγω καύσωνα – Σε ποιους Δήμους αναστέλλεται η λειτουργία τους

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν το επόμενο διήμερο, αναγκάζουν αρκετούς Δήμους του Λεκανοπεδίου να πάρουν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία των σχολείων (νηπιαγωγείων και δημοτικών).

Έτσι, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους:

  • Αγίου Δημητρίου. Με απόφαση του δημάρχου, Στέλιου Μαμαλάκη δεν θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία. Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες. Συστήνεται ωστόσο, στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Σε ότι αφορά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, για το τέλος της σχολικής χρονιάς, από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προτείνεται να επανεξετάσουν την τέλεση τους, υπό το πρίσμα των συνθηκών καύσωνα που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σε παιδιά και γονείς. Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 14/6, θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση την Πέμπτη 13/6.
  • Μοσχάτου-Ταύρου. Ο δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, μεθαύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου. Στην απόφαση σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν την ημέρα εκείνη για θέματα σχολικά ή διοικητικά. Αναφορικά με τη διεξαγωγή σχολικών εορταστικών εκδηλώσεων, που πιθανότατα να έχουν προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα, το εάν θα πραγματοποιηθούν ή όχι εναπόκειται στη διεύθυνση του σχολείου έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.
  • Βύρωνα. Με απόφαση του δημάρχου, Αλέξη Σωτηρόπουλου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα (νηπιαγωγεία και δημοτικά) για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι για τις ίδιες μέρες.
  • Ηλιούπολης. Με απόφαση του δημάρχου, Στάθη Ψυρρόπουλου, αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά. Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου.
  • Καισαριανής. Ο δήμαρχος, Ηλίας Σταμέλλος, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων την Τετάρτη και την Πέμπτη (12 και 13 Ιουνίου). Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά σε κλιματιζόμενους χώρους. Σε ότι αφορά τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμος έχει ήδη προβεί σε αγορά των απαραίτητων ανεμιστήρων και τη διανομή νερού στους μαθητές σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
  • Ελληνικού-Αργυρούπολης. Με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6. Όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά. Τονίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων. Όσον αφορά τη διεξαγωγή των σχολικών εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις συγκεκριμένες ημέρες, εναπόκειται στους Διευθυντές των σχολείων η διεξαγωγή τους ή μη και έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών.
  • Ζωγράφου. Με απόφαση της δημάρχου, Τίνας Καφατσάκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) αύριο Τετάρτη 12/06/2024 και Πέμπτη 13/06/2024.
  • Δάφνης-Υμηττού. Με απόφαση του δημάρχου, Νικόλαου Τσιλίφη, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ