Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

ΚΕΔΕ: Σύσκεψη της νέας Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης

Με θέματα Πολιτικής Προστασίας που απασχολούν τους Δήμους της χώρας, ειδικότερα στον τομέα της αντιπυρικής περιόδου την οποία διανύουμε, πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ για την δημοτική θητεία 2024-2028, υπό τον πρόεδρό της, αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και δημοτικό σύμβουλο Πεντέλης Βλάσση Σιώμο.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση έγινε παρουσίαση των μελών και των επιστημονικών συνεργατών της Επιτροπής και κατόπιν οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον πρόεδρο της Επιτροπής για  τον τρόπο λειτουργίας της.

Κατόπιν τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν αναλυτικά διάφορα θέματα  που απασχολούν τους δήμους και τους πολίτες κατά την φετινή περίοδο πυροπροστασίας, καθώς και τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή της πρόσφατης εγκυκλίου πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων και αποφασίστηκαν να κατατεθούν οι προτάσεις της Επιτροπής για τα συγκεκριμένα θέματα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Συζητήθηκαν επίσης και αποφασίστηκαν οι προτάσεις της Επιτροπής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι Φυσικών Καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία και στεγαστική συνδρομή».

Τέλος μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Βλάσση Σιώμου έγινε ομόφωνα αποδεκτός ο προγραμματισμός δράσης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ για το έτος 2024.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ