Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Εκδήλωση στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι Φλώρινας

Η Επιτροπή Ελληνισμού απευθύνει πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο χωριό Ψαράδες και συγκεκριμένα στο σημείο όπου υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Διοργανωτές της πιο εκδήλωσης είναι η Επιτροπή Ελληνισμού, η ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των διοργανωτών “το πιο πάνω μνημείο ανεγέρθηκε στις 17 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία της ομάδας «Μακεδόνες Δραμινοί» και φέρει την επιγραφή «Σε αυτό το χωριό, στις 17 Ιουνίου 2018, Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στην υπογραφή της Συμφωνίας τωνΠρεσπών».

Σημειώνεται ότι ο δρόμος από τη Φλώρινα προς τη Βίγλα είναι κλειστός, επομένως όσοι έρθουν από τη Φλώρινα θα πρέπει να ακολουθήσουν την εναλλακτική διαδρομή μέσω του χωριού Ακρίτας. Επίσης, μπορεί κάποιος να φτάσει στο Πισοδέρι από την Εγνατία Οδό μέσω του Νομού Καστοριάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ