Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Προχωρά το κυβερνητικό πάρκο της ΠΥΡΚΑΛ – Υπεγράφη η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ

Παρά τις αντιδράσεις, όχι μόνο κατοίκων αλλά και επιστημόνων, το κυβερνητικό πάρκο που θα στηθεί στις πρώην εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, στην περιοχή του Υμηττού, προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Ήδη, υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση στο ΤΑΙΠΕΔ της διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «η δημιουργία κυβερνητικού πάρκου και πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά του αστικού ιστού της περιοχής Δάφνης – Υμηττού αποτελεί μια εμβληματική ανάπλαση για ολόκληρη την Αττική. Ανάπλαση που αποφορτίζει το κέντρο, δημιουργεί ελεύθερους χώρους και χώρους αναψυχής σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εξοικονομεί πόρους για το Δημόσιο και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Στη σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο σημειώνει ότι το έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) και ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο:

  • Το έργο αφορά στην κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», και περιλαμβάνει την δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος κτιρίων καθώς και αστικού πάρκου στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.
  • Το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων όπου στεγάζεται σήμερα η ΠΥΡΚΑΛ, οι εγκαταστάσεις της οποίας θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους εντός Αττικής. Σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΝ, το 70% της έκτασης (107,5 στρέμματα) θα περιλαμβάνει ελεύθερους χώρους πρασίνου, κοινόχρηστους και κοινωφελείς ενώ η οικοδομήσιμη έκταση θα είναι το υπόλοιπο 30% (46,5 στρέμματα). Σε αυτήν περιλαμβάνονται τόσο τα νέα κτίσματα όσο και μέρος των υφιστάμενων που θα διατηρηθούν και θα αποκατασταθούν.
  • Στο Πάρκο προβλέπεται να μετεγκατασταθούν εννέα υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού, και Εσωτερικών) και ορισμένοι φορείς (ΑΑΔΕ, ΕΕΣΥΠ ΑΕ, ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, ΕΤΑΔ ΑΕ). Οι υπηρεσίες αυτές σήμερα στεγάζονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον Πειραιά, το Μαρούσι και τον Χολαργό, σε 127 συνολικά κτίρια εκ των οποίων τα 107 είναι μισθωμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και τα υπόλοιπα 20 είναι ιδιόκτητα.

Διαβάστε επίσης: Ν. Μπελαβίλας για ΠΥΡΚΑΛ: Αποξένωση του Κέντρου – «Εκκρηξη» του Υμηττού

Ειδήσεις από τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ