Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

O Andrés Montero για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ για όλους τους βιβλιόφιλους!

Το φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία εν Αθήναις που όπως κάθε χρόνο έρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα, σημαντικούς συγγραφείς και καλεσμένους και όμορφες δράσεις!

Με επίτιμο πρόεδρό του τον Έλληνα συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη και υπό την καθοδήγηση της διευθύντριάς του Adriana Martínez, το φεστιβάλ ΛΕΑ επί 15 χρόνια έχει δημιουργήσει γέφυρες και έχει πετύχει πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ πολυπολιτισμικών κοινοτήτων που βρίσκονται σε διάφορες ηπείρους, με την Ελλάδα ως κύριο σημείο συνάντησης.

Πρόκειται για ένα ετήσιο σημείο συνάντησης για το κοινό, το οποίο απολαμβάνει όλες τις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που προσφέρει, διευρύνει τα αναγνώσματά του και εμβαθύνει σε αυτά, εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πολιτιστικό του ορίζοντα.

Ο Andrés Montero στο ΛΕΑ!

Φέτος, καλεσμένος είναι μεταξύ άλλων και o Χιλιανός συγγραφέας Andrés Montero.

Στην Αθήνα:

Πότε; Τετάρτη 19 Ιουνίου, 19.00-19.50

Πού; Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Tαράτσα

Ο Μοντέρο συνομιλεί με τον Έλληνα συγγραφέα Γιάννη Παλαβό και τον καθηγητή Λογοτεχνίας και μεταφραστή Εδουάρδο Λουθένα για το βιβλίο και τη χρήση του διηγήματος ως μορφής λογοτεχνικής έκφρασης.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Χιλής, του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθηνών και των Εκδόσεων Διόπτρα.

Στη Χαλκίδα:

Πότε; Παρασκευή 21 Ιουνίου, 19.00-20.15

Πού; Στο Μέγαρο Κότσικα στην παραλία Χαλκίδας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή του Αντρές Μοντέρο, σε μετάφραση Μαρίας Παλαιολόγου, με την Αντονια Κερατσά

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Χιλής, του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθηνών και των Εκδόσεων Διόπτρα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας άνδρας, καθοδόν προς το αεροδρόμιο, παθαίνει βλάβη με το αυτοκίνητο μέσα στη βροχερή νύχτα της υπαίθρου της Χιλής. Αναζητά καταφύγιο σε μια χασιέντα, ξεκινώντας έτσι μια απόδραση από την καθημερινότητά του προς έναν αναχρονιστικό κόσμο. Στο κτήμα Λας Νάλκας, έρχεται αντιμέτωπος με διάφορους χαρακτήρες, πλούσιους, φτωχούς και μυστηριώδεις, σε ένα υφαντό ζωντανής μυθολογίας. Έξι ιστορίες της Χιλής μπλέκονται σε έναν παράξενο μύθο, που κυλάει ρευστά και με μοναδικό νόημα. Αυτό το ονειρικό και απρόβλεπτο βιβλίο έχει μόνο μία βεβαιότητα: τον θάνατο που, όπως η βροχή θα έρχεται πάντα.

Ο Αντρές Μοντέρο είναι Χιλιανός συγγραφέας και προφορικός αφηγητής. Είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων El año en que hablamos con el marLa muerte viene estilando (Βραβείο Mejores Obras Literarias, Βραβείο Academia Chilena de la Lengua, Βραβείο Círculo de Críticos de Arte και Βραβείο Municipal de Santiago), Taguada y Tony Ninguno (10ο Βραβείο Μυθιστορήματος Elena Poniatowska), καθώς και το δοκίμιο Por qué contar cuentos en el siglo XXI και τέσσερα βιβλία για νέους. Έχει εκδοθεί στη Χιλή, την Αργεντινή, το Μεξικό, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Δανία. Μαζί με την εταιρεία «La Matrioska», περιοδεύει στη Χιλή και άλλες χώρες λέγοντας και συλλέγοντας ιστορίες. Είναι παρουσιαστής του τηλεοπτικού προγράμματος «Los cuenteros en ruta».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ