Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μαθητές δωρίζουν σκύλο οδηγό για άτομα με πρόβλημα όρασης

Σε μία πράξη αλληλεγγύης προέβησαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου που συγκέντρωσαν τα χρήματα και δώρισαν έναν σκύλο οδηγό σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον χειμώνα με την επίσκεψη του χειριστή του σκύλου οδηγού Άριελ, κ. Φώτη, και του κ. Δημοσθένη, εκπαιδευτή του σκύλου διασώστη Sugar, που έδειξαν στα παιδιά την αξία και τις ικανότητες των εκπαιδευμένων σκύλων.

Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία εκπαίδευσης των σκύλων οδηγών και την κρίσιμη σημασία τους για τα άτομα με οπτική αναπηρία, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν με τη βοήθεια των καταστηματαρχών της περιοχής, αλλά ακόμη και τραγουδώντας τα κάλαντα, το ποσό των 1200 ευρώ για να δωρίσουν ένα κουτάβι Λαμπραντόρ στον οργανισμό “Liberty with a Guide Dog”.

Η προσπάθεια των παιδιών υποστηρίχτηκε και από τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους γονείς των σχολείων.

Τελικά από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου, με τη βοήθεια του 5ου Νηπιαγωγείου, συγκέντρωσε 2.000 ευρώ, ενώ το 4ο Γυμνάσιο πρόσθεσε επιπλέον 600 ευρώ.

Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 2.600 ευρώ, υπερβαίνοντας τον αρχικό στόχο και εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα έξοδα για την εκπαίδευση του νέου σκύλου οδηγού.

Διαβάστε επίσης: Στέλιος Μαμαλάκης στην «Α»: «Η Πικροδάφνη είναι ένα μεγάλο στοίχημα»

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ