Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Εγκρίθηκε το σχέδιο του Δήμου για τη νέα μαρίνα – Προβλέπει πράσινο και ελεύθερους χώρους

Περισσότερο πράσινο και ελεύθερους χώρους για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες προβλέπει για τη Μαρίνα Αλίμου το νέο σχέδιο χωροθέτησης του Δήμου που εγκρίθηκε από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού.

Σύμφωνα, με εκπροσώπους του Δήμου αλλά και των Υπουργείων, στόχος είναι η μαρίνα να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερων σκαφών αναψυχής, αλλά και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες αναψυχής.

Η αναβαθμιση της μαρίνας Αλίμου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Αθηναϊκής Ριβιέρας και της ανακαίνισης των υποδομών.

Όπως προβλέπεται, από τα συνολικά 209 στρέμματα έκτασης της μαρίνας, τα 40 θα διαμορφωθούν σε πράσινο, έναντι των 15 που είναι σήμερα.

Παράλληλα, το σχέδιο χωροθέτησης προβλέπεται η δημιουργία ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων και κέντρων αναψυχής που θα καταστήσουν την ευρύτερη περιοχή σε τουριστικό πόλο έλξης.

Τέλος, για την καλύτερη λειτουργία και εξυπηρέτηση των υποδομών, προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση των προβλητών που θα έχουν την δυνατότητα ελλιμενισμού ως και 979 σκαφών διαφόρων τύπων ως και 50 μετρών μήκους.

Διαβάστε επίσης: Τη διαχείριση της παραλίας του ζητεί από την ΕΤΑΔ ο Δήμος

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ