Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Καθαιρέθηκε από επιστημονικός συνεργάτης με απόφαση Στ. Κασσελάκη

Παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ και την επιστημονική του ομάδα αποτελεί ο Γιώργος Τσίπρας με απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Τσίπρα αλλά και ο κ. Θεοχαρόπουλος ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη την ενεργή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συζήτηση περί συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τσίπρας ήταν εκ των συνεργατών του κ. Κασσελάκη, καθώς είχε επιλεγεί από τον ίδιο για τη θέση του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έως τον Μάρτιο του 2024. Κλείνοντας ήταν και υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ