Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Φωτιά στην Βάρης – Κορωπίου – Εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού «Κίτσι» και Λαμπρικά

Το 112 ήχησε το μεσημέρι της Τετάρτης για φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.
Συγκεκριμένα, το μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».
Να σημειωθεί πως νέο μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά να απομακρυνθούν προς την Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας, εξαιτίας της φωτιάς.
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην Αττική. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας_Μαρίνας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Ειδικότερα η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε πάρκινγκ σκαφών.
 Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής “Κίτσι”
Λίγο αργότερα, εστάλη ένα ακόμα μήνυμα, που καλεί όσους βρίσκονται στο Κίτσι Κορωπίου να απομακρυνθούν προς Βάρη.

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, διενεργούνται εκτροπές: 1) Λ. Βάρης – Κορωπίου  & Ηρακλειδων, 2) Λ. Βάρης – Κορωπίου & Λ. Αγιας Μαρινας, 3) έξοδος Αττικής Οδού προς Κορωπί.

Δήμαρχος Κωνσταντέλλος: «Έχουν καεί σπίτια»
Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ.

Επιπλέον, εκκενώθηκε ο Ιππικός Όμιλος Βάρης. Συγκεκριμένα, 22 άλογα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Ο Δήμος Κρωπίας ανακοίνωσε ότι για τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή της πυρκαγιάς στο Κίτσι, έχει ανοίξει για συγκέντρωση και φιλοξενία ο χώρος του ΚΑΠΗ Κιτσίου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίπλα από το σχολικό συγκρότημα Κιτσίου καθώς και το ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας 64.

Κάθε δέκα λεπτά έχουμε μία νέα πυρκαγιά, πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα, τόνισε στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις υπογράμμισε ακόμα ο κ. Βαθρακογιάννης.
Σχετικά με τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου είπε ότι άρχισε από χαμηλή βλάστηση κοντά στη Σχολή Ευελπίδων και επεκτάθηκε ταχύτατα καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που έφτασαν και τα 8 μποφόρ. Έκανε γνωστό ότι όπου χρειάζεται η ΕΛΑΣ βοηθά στην απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ