Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μεταμόρφωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας συζητήθηκε στο Athens Riviera Summit 2024

Τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους Δήμους για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, με κύριο άξονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, τέθηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου Συνεδρίου της Αθηναϊκής Ριβιέρας που πραγματοποιήθηκε στο Four Seasons Astir Palace Athens, στη Βουλιαγμένη.

Στο Athens Riviera Summit 2024 μίλησαν οι δήμαρχοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρήγόρης Κωνσταντέλλος, Ελληνικού  Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και Λαυρεωτικής Δημητρής Λουκάς.

Και οι τέσσερις κατέθεσαν τις προτάσεις τους για έργα και δράσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών τους και θα καταστήσουν την ευρύτερη περιοχή πόλο έλξης για τους επισκέπτες, προσφέροντας ένα φιλικό περιβάλλον και τεπιλογές για άθληση και ψυχαγωγία.

Σε μία ακτογραμμή πάνω από 28 χιλιόμετρα, υποδομές που σέβονται το περιβάλλον, παροχές στο χώρο της εστίασης και διαμονής, όπως πολυτελή ξενοδοχεία, η αναβάθμιση των παραλιών, καθώς και η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των μαρινών, ο σκοπός είναι η ήπια ανάπτυξη και η ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών.

Σημαντικό θέμα αποτελεί και ο περιορισμός της δόμησης, ένα ζήτημα για το οποίο πολλοί Δήμοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ).

Στην αλλαγή της εικόνας όλων των περιοχών των Νοτίων προαστίων της Αθήνας, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν και τα έργα στο Ελληνικό.

Τέλος, όπως ανφέρθηκε, κρίσιμος τομέας για την ανάπτυξη της περιοχής είναι και η βελτίωση των συγκοινωνιακών συνδέσεων.

Διαβάστε επίσης: Πότε θα ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες λόγω θέρους

Ειδήσεις από τους Δήμους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ελληνικού Αργυρούπολης και Παλαιού Φαλήρου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ