Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Η παράσταση «Σαν Παλιό Σινεμά» ανέβηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετά από συνεργασία των Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου, ανέβηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού II η μουσική παράσταση «Σαν Παλιό Σινεμά».

Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου με τους καλλιτέχνες Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σπύρο Μπιμπίλα, Μπέσσυ Αργυράκη, Σόφη Ζανίνου, Ελένη Καρακάση, Χριστίνα Μαραγκόζη, Κώστα Μαρτάκη, Εβελίνα Νικόλιζα, Παναγιώτη Πετράκη, Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Η παράσταση σκόρπισε λίγες στιγμές ανθρωπιάς και ξενοιασιάς στις κρατούμενες του καταστήματος.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού Αργυρούπολης και πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου, ηθοποιός και συγγραφέας, Μάκης Δελαπόρτας.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Αλεξάνδρα Αφεντάκη και Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, η Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Στέλλα Ρικανιάδη και εργαζόμενοι των Δομών του Δήμου.

«Είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση που συμπεριλαμβάνεται στην προσπάθεια μας να ανοίξουμε τις φυλακές προς την κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό που τα κορίτσια μας είναι έξω, κάτω από τα αστέρια και όχι μέσα στους θαλάμους», δήλωσε με συγκίνηση η διευθύντρια των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: «Ο πολιτισμός αποτελεί πάντα το εισιτήριο για να ονειρεύεσαι, για να ξεφεύγεις από τις δυσκολίες της ζωής, για να παίρνεις δύναμη και να σκέφτεσαι ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε περήφανοι που ως Δήμος συνδράμουμε την προσπάθεια για την κοινωνικοποίηση των κρατουμένων. Μάλιστα, εφαρμόσαμε και πρακτικές ουσίας καθώς στο Δήμο μας τρέξαμε μια εβδομάδα με στόχο “Καμία γυναίκα μόνη” και με τη βοήθεια των συμπολιτών μας δείξαμε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας είδη ατομικής υγιεινής. Η παράσταση “Σαν παλιό σινεμά” πρόσφερε μια αξέχαστη βραδιά με πολλές εμπειρίες που θα μας συνοδεύει».

Η δράση «Καμία γυναίκα μόνη» διοργανώθηκε από το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και την Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με την ΚΙΓΕΑ και την Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών – Παράρτημα Αργυρούπολης και είχε διάρκεια μιας εβδομάδας συγκεντρώνοντας είδη ατομικής υγιεινής τα οποία προσφέρθηκαν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε επίσης: Λ. Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι 30/6

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ