Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πεύκο ξεριζώθηκε και διέλυσε αυτοκίνητο

Ένα ξεριζωμένο πεύκο το οποίο είχε κλείσει κάθετα το δρόμο και είχε «ακουμπήσει» τα κάγκελα ιδιωτικού δημοτικού σχολείου της πόλης, και ένα διαλυμένο μαύρο αυτοκίνητο, αντίκρυσαν οι κάτοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στη Νέα Σμύρνη, στις 7 το πρωί.

Το συγκεκριμένο πεύκο έχει γείρει εδώ και λίγα χρόνια. Οι περισσότεροι που διαμένουν στην περιοχή ή διέρχονται συχνά από το συγκεκριμένο σημείο, συζητούσαν εδώ και καιρό ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. Γι’ αυτό, οι γνωρίζοντες, απέφευγαν να σταθμεύουν οχήματα κάτω από το συγκεκριμένο δέντρο. Όλοι στην περιοχή συζητούν από το πρωί ότι τουλάχιστον συνέβη περίοδο που το σχολείο είναι κλειστό και ώρα κατά την οποία δεν υπήρχε κόσμος στο δρόμο…

Δεδομένου ότι πολλά πεύκα βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση στην περιοχή της Νέας Σμύρνης – γέρνει και ένα δεύτερο πεύκο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό που ξεριζώθηκε το πρωί της Παρασκευής – η ΑΜΑΡΥΣΙΑ επικοινώνησε με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος, γεωπόνο, Ελένη Νατσιώτη, στο σημείο υπήρχε διαρροή της ΕΥΔΑΠ κάτι το οποίο «διευκόλυνε» την πτώση του δέντρου. «Το δέντρο πράγματι είχε λυγίσει. Γενικά το πεύκο είναι δέντρο που παρουσιάζει έντονες κλήσεις. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι υπογείως που δεν τα στηρίζει. Ωστόσο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς το ριζικό σύστημα του δέντρου. Ούτε μπορούμε να προχωρήσουμε σε προληπτικές κοπές. Αυτό είναι πολιτική απόφαση», σημειώνει και προσθέτει: «Η αλήθεια είναι ότι τα πεύκα και οι λεύκες δεν είναι δέντρα για πεζοδρόμια. Όταν φυτεύτηκαν στη Νέα Σμύρνη, η πόλη ήταν αλλιώς διαμορφωμένη».

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ