Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ξεκινά το Φθινόπωρο το έργο για την Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ 700 θέσεων

«Κάποια έργα μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη φυσιογνωμία μιας πόλης. Η Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ στη Γλυφάδα μας είναι ένα από αυτά», δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανακοινώνοντας την έναρξη εργασιών του έργου.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση και ο ανάδοχος εγκαθίσταται και πιάνει δουλειά! Στο τέλος του 2026, ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που ήδη έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει στην παραλία, θα συνεχίζεται με την εσπλανάδα (γέφυρα-περίπατο) που κατασκευάζουμε πάνω από την Ποσειδώνος και θα καταλήγει σε μια πλατεία επτά στρεμμάτων, μπροστά στο Δημαρχείο μας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, κάτω από την πλατεία θα υπάρχουν τρία επίπεδα πάρκινγκ, 7.000 τετραγωνικά το κάθε υπόγειο (21.000 τ.μ. αθροιστικά όλο το πάρκινγκ), όπου θα μπορούν να σταθμεύουν συνολικά περί τα 700 οχήματα. «Το σχέδιο ήταν εξαρχής εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο στην υλοποίηση: να φτιάξουμε ένα έργο υψηλής αισθητικής, που θα ενώνει για πρώτη φορά το παραλιακό μας μέτωπο με την πόλη, να έχουμε μια γέφυρα-περίπατο πάνω από την παραλιακή, να ενώσουμε τις διαδρομές για πεζοπορία και ποδήλατο της παραλίας με την υπόλοιπη πόλη και να λύσουμε μια και καλή το χρόνιο μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ στο εμπορικό μας κέντρο!», σημείωσε και πρόσθεσε: «Για να φτάσουμε στη σημερινή ανακοίνωση χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά: Σχεδιασμός, μελέτες, διεκδίκηση χρηματοδότησης, εγκρίσεις και πολλά ακόμα. Προετοιμαζόμασταν επί σειρά ετών. Η ώρα της υλοποίησης όμως έφτασε! Το έργο παίρνει μπρος. Το φθινόπωρο. Τα χρήματα έχουν διασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό από το Ταμείο Ανάκαμψης και κινούμαστε μεθοδικά και οργανωμένα για να εξασφαλίσουμε σύντομα το υπόλοιπο της χρηματοδότησης. Ο διαγωνισμός έχει γίνει, η σύμβαση έχει υπογραφεί, οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκινούν και το εργοτάξιο ξεκινάει με ένταση να λειτουργεί το φθινόπωρο με τις εκσκαφές και με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου σε περίπου δύο χρόνια. Ήδη οργανώνουμε τη μετακίνηση της Λαϊκής αγοράς της Πέμπτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους εκπροσώπους της Λαϊκής. Θα επανέλθουμε αναλυτικά για το θέμα αυτό».

 

Διαβάστε επίσης: Λ. Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι 30/6

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ