Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ο Δήμος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων τίμησε και φέτος ο Δήμος Ζωγράφου με την συμμετοχή του στο Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων, καθώς εντάχθηκε και επίσημα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που φέτος επικεντρώνουν τις δράσεις τους στο δικαίωμα αναζήτησης ασφάλειας, κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη έχει το δικαίωμα να αναζητάει ασφάλεια – όποιος ή όποια κι αν είναι, από όπου κι αν προέρχεται και οποτεδήποτε αναγκάζεται να ξεριζωθεί.

Με την υπογραφή του σχετικού μνημονίου αποδεικνύεται και έμπρακτα η βούληση της Διοίκησης στην υλοποίηση και το σχεδιασμό πολιτικών με στόχο την αποτελεσματική ένταξη προσφύγων και μεταναστών, σε συνεργασία με άλλες πόλεις της Ελλάδας και την κεντρική πολιτεία.

Τον Δήμο Ζωγράφου εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, Ράνια Νενεδάκη, η οποία υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Ζωγράφου αποδεικνύει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και την εκφράζει εμφατικά και έμπρακτα τα τελευταία χρόνια μέσα από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών από εμπόλεμες χώρες, την Ουκρανία και τη Σομαλία, στη Δημοτική Κατασκήνωση στη Ραφήνα. Ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε χρέος, να αναπτύσσουμε κατάλληλες συνεργασίες και να φροντίσουμε την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών που κατοικούν στην πόλη μας, γι’ αυτό και η ένταξη μας στο Δίκτυο είναι καίριας σημασίας».

Οι νέοι Δήμοι που υπέγραψαν το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας, εκτός από το Δήμο Ζωγράφου είναι οι: Αγιάς, Γαλατσίου, Καβάλας, Καλλιθέας, Μυτιλήνης και Σερρών, ενώ σύντομα, αναμένεται να προσχωρήσουν και άλλοι Δήμοι στο Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη.

Διαβάστε επίσης: Το “Music Now! Summer Festival 2024″ επιστρέφει άκρως ανανεωμένο

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ