Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΠΑΥ: Τι συζήτησε ο νέος πρόεδρος με τους εθελοντές

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων είχε ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Ισίδωρος Μάδης με τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας & πυρόσβεσης του βουνού.

Με στόχο την «άριστη συνεργασία και κοινή προετοιμασία για τη θωράκιση του πνεύμονα της περιοχής», ο ίδιος σημείωσε πως η διοίκηση του φορέα «παραμένει σταθερά στο πλευρό τους ώστε να διευκολυνθεί το έργο τους που έχει βέλτιστα αποτελέσματα».

Ο Ισ. Μάδης ευχαρίστησε τους εθελοντές & τις εθελόντριες για τη διαχρονική τους προσφορά και έδωσε ένα στίγμα των προτεραιοτήτων της επόμενης περιόδου.

Διαβεβαίωσε, πως η ενίσχυση του υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού παραμένει βασικός στόχος, ενώ εξήγησε πως με την αξιοποίηση της τεχνολογίας περιορίζεται στο ελάχιστο το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου έφερε ως παράδειγμα τα drone του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας που έχουν τοποθετηθεί πέριξ του Υμηττού αλλά και τις θερμικές κάμερες που εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ.

Επίσης, θύμισε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά έργα από τον φορέα για την ενίσχυση των εθελοντών με νέο πυροσβεστικό εξοπλισμό, μέσα ατομικής προστασίας, παρατηρητήρια πυροφύλαξης, πυροσβεστικά οχήματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:
Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης
Εθελοντική Δασοπροστασία Καισαριανής
Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού (ΕΔΝΥ)
Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ)
Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης
Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Παιανίας – Γλυκών Νερών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ