Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στο Κατσιμίδι Πάρνηθας και στον Ασπρόπυργο

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι στην Πάρνηθα, καθώς και στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη. Μάλιστα, στη δεύτερη περιοχή, όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Ζωής έλαβαν μήνυμα να απομακρυνθούν προς τον Ασπρόπυργο.

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά στο Κατσιμίδι, για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη περιοχή Κατσιμίδι στην Πάρνηθα εστάλη στις 15:53 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συντονιστική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές:

– Επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου

– Ιπποκράτους και Λεωφόρος Τυρταίου

– Τατοΐου και Χλόης

– Κόμβο της Μαλακάσας στο ύψος της Σφενδάλη

– Επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας

Ασπρόπυργος: Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία πραγματοποιεί εκτροπή της κυκλοφορίας στη συμβολή της λεωφόρου ΝΑΤΟ με την οδό Αγίας Σοφίας.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, εστάλη μήνυμα απο το 112 στις 14:58 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Ζωής να απομακρυνθούν προς τον Ασπρόπυργο.

Σημειώνεται ότι από τις 12 Ιουνίου έως σήμερα έχουν εκδηλωθεί 133 πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ