Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Πύρινη λαίλαπα στη Σταμάτα – Νεκρός 45χρονος πολίτης από ανακοπή καρδιάς

Τραγική εξέλιξη έχει η φωτιά στη Σταμάτα, καθώς ένας 45χρονος υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 45χρονος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Οι πρώτες κλήσεις που είχαν γίνει στο ΕΚΑΒ έκαναν λόγο για άτομο που υπέστη εγκαύματα και είχε λιποθυμήσει.

Παράλληλα, στο ΚΑΤ διακομίσθηκε άνδρας ο οποίος λιποθύμησε από εισπνοή καπνού στο γήπεδο Διονύσου.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Η φωτιά στη Σταμάτα, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου, μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική αργά το απόγευμα, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Σώματος, πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:17, σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Στη Σταμάτα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, 106 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 18 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Στόχος είναι να περιοριστεί το μέτωπο και να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στις περιοχές των πυρκαγιών, έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων, αλλά και για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ για την πιθανή αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Νωρίτερα, έκκληση μέσω του ΕΡΤNews είχε κάνει η δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, να σταλούν περισσότερα εναέρια μέσα, διότι η φωτιά πλησιάζει σε σπίτια.

Στο σημείο βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βασίλης Ξυπολυτάς.

Επισημαίνεται ότι κατόπιν συνεννόησης του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, έχουν ανοίξει οι χώροι του για να υποδεχτούν κατοίκους των περιοχών που μαίνονται πυρκαγιές, ενώ ήδη έχουν φτάσει εκεί λεωφορεία με παιδιά από κατασκηνώσεις στον Διόνυσο, που εκκενώθηκαν συντεταγμένα.

Δείτε εικόνα από τη φωτιά, μέσα από το βίντεο του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής με την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στον Άγιο Στέφανο, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

-Λ. Δροσιάς Σταμάτας και λ. Ροδοπόλεως

-Αγίου Ιωάννη και Γαλήνης

-Διονύσου και Καίρη

-Διονύσου και Θησέως

-Διονύσου και Ρόδων

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσσα

-Χέλμου και Μαραθώνος

-Διονύσου στο ύψος του Αγίου Πέτρου γίνεται εκτροπή προς Πεντέλη

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο Ν. Χαρδαλιάς για την πυρκαγιά στη Σταμάτα

Νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, στην απόλυτη ετοιμότητα του μηχανισμού της Περιφέρειας, ώστε να συνδράμει άμεσα και αποτελεσματικά με όποιον τρόπο ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των πολλαπλών μετώπων, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης των πυρκαγιών, έχουμε διαθέσει 46 υδροφόρες και οκτώ χωματουργικά μηχανήματα, τα οποία επικουρούν τις προσπάθειες των πυροσβεστών» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ειδικότερα, στην περιοχή της Κερατέας διατέθηκαν 15 υδροφόρες και δύο μηχανήματα, στην Πάρνηθα 10 υδροφόρες και τρία μηχανήματα, στον Διόνυσο μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 10 υδροφόρες και ένα μηχάνημα, ενώ σε όλη την Περιφέρεια βρίσκονται σε αναμονή σε πυροσβεστικούς σταθμούς 11 υδροφόρες και δύο μηχανήματα. Το σύνολο του μηχανισμού μας βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή για όσο διαρκούν οι υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας στην Αττική. Είμαστε πανέτοιμοι, ώστε να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο και με κάθε διαθέσιμο μέσο σε ό,τι ζητηθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων στο πεδίο. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος».

Ο περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να ακολουθήσουν οι πολίτες πιστά τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων αρχών: «Καλώ τους συμπολίτες μας να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις οδηγίες που τους δίνονται μέσω του 112, ιδίως σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης περιοχών που εντοπίζεται κίνδυνος εγκλωβισμού. Η Περιφέρεια συνδράμει τις επιχειρήσεις εκκένωσης, όπως της έχει ζητηθεί».

Ενεργοποιήθηκε το 112

Εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Ροδόπολη και Γαλήνη προς ασφαλή κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ