Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Φολέγανδρος: Πέντε τραυματίες μετά από πρόσκρουση πλοίου – Μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη και μετά στην Αθήνα

Αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα της Κυριακής στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, καθώς το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ προσέκρουσε στο φανάρι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες.

Συγκεκριμένα πλοίο το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Σύρου και πέρασε από Πάρο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, ενώ ήταν προγραμματισμένο μετά τη Φολέγανδρο να πάει σε Θηρασιά, Θήρα και Ανάφη, προσέκρουσε στο φανάρι του λιμανιού κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης καθώς επικρατούσαν συνθήκες 7-8 μποφόρ.

Στο πλοίο επέβαιναν 53 άτομα από τους οποίους τα 29 ήταν μέλη του πληρώματος.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραυματίες τρία είναι μέλη του πληρώματος και δύο είναι επιβάτες.

Τα τρία μέλη του πληρώματος έχουν ήδη μεταφερθεί με Super Puma στην Σαντορίνη, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω στο νοσοκομείο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια το ελικόπτερο θα επιστρέψει στην Φολέγανδρο, για να μεταφέρει και τους δύο επιβάτες.

Στη Σαντορίνη οι τραυματίες υποβάλλονται σε απεικονιστικες εξετάσεις, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στη Φολεγάνδρο, και μετά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, άλλο αεροσκάφος θα τους μεταφέρει στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ