Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Πυρά Κ. Μπακογιάννη προς τον δήμαρχο Αθηναίων Χ. Δούκα – «Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο»

Σφοδρή κρητική άσκησε ο Κώστας Μπακογιάννης στο Χάρη Δούκα, με αφορμή την άμεση και φανερή εμπλοκή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, λοιπόν, πως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Δούκα να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος που επιθυμεί αλλά να ξεκαθάρισει την θέση του σε ό,τι αφορά την διοίκηση του δήμου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης του Κ. Μπακογιάννη:

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του πρώην δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, σχετικά με την πρόθεση του νυν δημάρχου Χάρη Δούκα να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ταυτόχρονα να παραμείνει στη δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας. Ο κ. Μπακογιάννης τον καλεί να μεταβιβάσει άμεσα τις αρμοδιότητές του στον αναπληρωτή, σύμφωνα με τον νόμο.

Με τη φράση «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς», ξεκινά η ανακοίνωση και στη συνέχεια αναφέρει:

«Το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες.

Ακόμα μεγαλύτερες, επειδή κώφευσαν στις εκκλήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν πριν από δυο μήνες τους προειδοποιήσαμε να μην εγκαταλείψουν τους λόφους της Αθήνας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Δικαίωμα του κ. Δούκα να διεκδικήσει όποια θέση επιθυμεί. Υποχρέωσή του όμως είναι να μην μείνει ο δήμος ακέφαλος και ακυβέρνητος. Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης».

Και καταλήγει: «Εφόσον, εκ των πραγμάτων, ο κ. Δούκας κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί, σύμφωνα με τον νόμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ