Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Συνεδριάζει στις 11πμ το υπουργικό συμβούλιο με φόντο τις πυρκαγιές

Με φόντο τις πυρκαγιές που κατέκαψαν, μέσα στο Σαββατικύριακο, πολλές περιοχές της χώρας και δη της Αττικής, συνεδριάζει στις 11πμ το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από το γραφείο του πρωθυπουργού, θα γίνει εισήγηση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Επίσης, θα γίνει:

  • Εισήγηση από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Απορροφήσεις και πέμπτο αίτημα πληρωμής.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου: Επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατάξεις για την οργάνωση χερσαίων συνοριακών σταθμών και άλλες διατάξεις.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με τις προτεραιότητες για ανθεκτικές υποδομές και βιώσιμες μεταφορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ