Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Από σήμερα πόρτα-πόρτα η ενημέρωση για τον καφέ κάδο

Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων με τίτλο «Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου» διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου που έχει ξεκινήσει ήδη την τοποθέτηση κάδων σε σημεία της πόλης για τη συλλογή υπολειμμάτων τροφών, προς εξυπηρέτηση των  νοικοκυριών και των επιχειρήσεων εστίασης.

Ο Δήμος πραγματοποιεί την αποκομιδή με ειδικό απορριμματοφόρο, ενώ το υλικό οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης για την παραγωγή υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικού υλικού (κόμποστ).

Από σήμερα, 1η Ιουλίου, μέχρι τις 5 Ιουλίου θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων πόρτα-πόρτα με διανομή ενημερωτικού υλικού για τη χρήση και τα οφέλη του καφέ κάδου, ενώ την Τρίτη 2 Ιουλίου θα λειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης πλησίον της λαϊκής αγοράς Μοσχάτου.
Στο περίπτερο θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και εδαφοβελτιωτικού σε συσκευασίες δείγματος.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε από τους κορυφαίους Δήμους στη συλλογή βιοαποβλήτων στους καφέ κλάδους, προσφέροντας σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Σε μία προσπάθεια να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας αλλά και επιχειρήσεις που δρουν στο Δήμο μας για τα οφέλη της χρήσης των καφέ κάδων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους χρησιμοποιούμε, ξεκινάμε δράσεις ενημέρωσης. Με τη συμβολή όλων μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, να συμβάλλουμε στη μείωση της χρήσης χημικών λιπασμάτων και μέσω της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής μας συνείδησης να προάγουμε την αειφόρο ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης: Καλοκαίρι σημαίνει θερινό σινεμά – «Οι κινηματογράφοι μας θα αποτελέσουν όαση δροσιάς»

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ