Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

«Κόντρα» προκαλεί το αντιπλημμυρικό στην Αγ. Μαρίνα

Τη δυσφορία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης, συνεχίζει να προκαλεί το αντιπλημμυρικό έργο στην Αγία Μαρίνα που έχει καθυστερήσει ήδη σχεδόν μία δεκαετία.

Αν και υπήρξε η εντύπωση ότι το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης, εντούτοις η υλοποίησή του πήρε νέα παράταση λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Το έργο, η σχεδίαση του οποίου ξεκίνησε το 2015 με προϋπολογισμό 7,4 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, είχε στοχο την διαχείριση των ομβρίων υδάτων μέσω αγωγού ο οποίος θα ξεκινά από την περιοχή του Καρέα στα σύνορα με την Ηλιούπολη.

Η υλοποίηση και η λειτουργία του θα σημάνει το τέλος των χειμάρρων και των πλημμυρικών φαινομένων στην λεωφόρο Κατεχάκη, στην Αγία Μαρίνα, και πέριξ του νεκροταφείου, ενισχύοντας την ασφάλεια της περιοχής.

Τα προβλήματα, στην εκτέλεση του εργου έγιναν εντονότερα όταν διαπιστώθηκε πως ο αντιπλημμυρικός αγωγός «διασταυρώνεται» με αγωγούς της ΕΥΔΑΠ, με την Περιφέρειας, το Δήμο και την ΕΥΔΑΠ να μπλέκουν στη γραφειοκρατία.

Όσον αφορά στην επίλυση των προβλημάτων, σύμφωνα με την Περιφέρεια, πρόκειται να τροποποιηθεί η υπάρχουσα μελέτη, ενώ ήδη έχουν υποβληθεί προτάσεις για τη διευθέτηση του προβλήματος με τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ.

Οι καθυστερήσεις, ενόψει και ου χειμώνα έφεραν το θέμα και στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, με τον δήμαρχο Στάθη Ψυρρόπουλο να αναφέρει ότι το έργο είναι άμεσης προτεραιότητας για τη δημοτική Αρχή, καθώς και ότι έχει γίνει ήδη συνάντηση στην Περιφέρεια με όλους του εμπλεκόμενους φορείς για να λυθούν τα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Ελευθέρας στην παραλία Ελληνικού θα έχουν οι Ηλιουπολίτες

Ειδήσεις από τον Δήμο Ηλιούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ