Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Σταμάτα και Κερατέα – Σε επιφυλακή παραμένει η πυροσβεστική

Η πυροσβεστική υπηρεσία μετά κατάφερε να περιορίσει το μεγάλο πύρινο μέτωπο σε Σταμάτα και Κερατέα με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Μάλιστα με πρόσφατη ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στα σημεία αυτά. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση παραμένουν σε επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πιο αναλυτικά, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παρέμειναν όλο το βράδυ στο πεδίο και ήταν επί ποδός καταβάλλοντας προσπάθειες για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, τις οποίες, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, κατάφεραν και αντιμετώπισαν. Αυτή την ώρα στην Σταμάτα επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα, 42 οχήματα και 2 ελικόπτερα, ενώ στην Κερατέα επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα, 39 οχήματα κι από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε δήλωσή του χθες, έκανε λόγο για «δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και επεκτάθηκαν ταχύτατα λόγω των σφοδρών ανέμων σε Κερατέα και Σταμάτα».

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ