Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Γρ. Κωνσταντέλλος: «Η δόμηση πρέπει να μειώνεται»

Τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους Δήμους για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, με κύριο άξονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, τέθηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου Συνεδρίου της Αθηναϊκής Ριβιέρας που πραγματοποιήθηκε στο Four Seasons Astir Palace Athens, στη Βουλιαγμένη.

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλαιγμένης και Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανοίγοντας τη συζήτηση, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως Δήμος, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και στις στρατηγικές που ακολουθεί ως δημοτική Αρχή προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης και την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Ανέπτυξε σειρά σκέψεων και δράσεων από πλευράς του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση, όπου όπως είπε οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μία σειρά από δράσεις που έρχονται σε επαφή με όλο το φάσμα του φυσικού περιβάλλοντος. Με μία ακτογραμμή 28 χιλιομέτρων, ξενοδοχεία και επιλογές αναψυχής πέντε αστέρων, συνδυάζονται σε μία ξεχωριστή γεωμορφολογία και καθιστούν τον Δήμο κορυφαίο προορισμό μητροπολιτικού τουρισμού.

Ο κ. Κωνσταντέλλος, μίλησε για τα έργα που γίνονται και τη νέα μαρίνα, για τα είδη του τουρισμού που αναπτύσσονται και ιδιαίτερα αυτό του αθλητικού τουρισμού, για τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών αγώνων και για τα οφέλη που προκύπτουν για τον δήμο. Μίλησε ακόμη για τους τρεις θεμελιώδεις άξονες βιωσιμότητας, το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη.

Οι δύο βασικοί άξονες πολιτικής του δήμου αφορούν στη βελτίωση του επιπέδου ζωής σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη αλλά και στην αναβάθμισης της καθημερινότητας, με παρεμβάσεις ήπιας ανάπτυξης, με τη δημιουργία υποδομών παλαιού και νέου τύπου, όπως οι ψηφιακές υποδομές.

«Πετύχαμε με μεθοδικότητα και εντατική στρατηγική να μας αποδοθούν περίπου 700 στρέμματα προς διαχείριση από την ΕΤΑΔ. Μία μεγάλη πρόκληση. Στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας εγκαινιάζονται οι εγκαταστάσεις του Glamping, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στη Β’ Πλαζ Βούλας και λειτουργεί ξανά η Πλαζ της Βάρκιζας. Η ανάπλαση των ακτών αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και υπό τη διαχείριση του δήμου, προκειμένου να προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς όφελος των κατοίκων», είπε.

Ο δήμαρχος στηλίτευσε τον νέο οικοδομικό κανονισμό λέγοντας τα εξής: «Η δόμηση πρέπει να μειώνεται, όχι να αυξάνεται. Μόνο τότε χτίζουμε πόλεις ανθρώπινες για τα παιδιά, τα εγγόνια μας και τους επισκέπτες. Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα έργο που δε συνάδει με τον χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας».

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν είσοδος για όλους τους δημότες στις οργανωμένες ακτές της πόλης

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ