Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Β. Κικίλιας: Βρισκόμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται σύσσωμος ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων, ιδίως οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενόψει του έκτακτου δελτίου καιρού από την ΕΜΥ.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές, δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα.

Ειδικά για αυτή την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Σε ότι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα. Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με την προστασία από τους κεραυνούς. Οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το site της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μπουρίνια, τα μπουρίνια στη θάλασσα που γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνα είναι, ενώ στις περιοχές που θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρέματα.

Το γεγονός ό,τι μέχρι χτες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον σαν χώρα και γι αυτό το λόγο σε λίγο θα συνεδριάσει το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε η Πυροσβεστική, το Λιμενικό Ελλάς, φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ