Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Αποκαλυπτήρια για το νέο γραφείο του ΚΚΕ: «Υπάρχει και εδώ μια πόρτα που θα ναι πάντα ανοιχτή για κάθε άνθρωπο του μόχθου»

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Κέντρου Ηλιούπολης του ΚΚΕ (Λεωφ. Ειρήνης 28). Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μαζί τη μάχη ισχυροποίησης του κόμματος στις Ευρωεκλογές.

Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας της Οργάνωσης Κέντρου, Σπύρος Παπανικολάου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο στήσιμο των νέων γραφείων. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αλέξανδρος Μπουγάς, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης και δημοτικός σύμβουλος.

Αρχικά ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του «όλα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς που συνέβαλαν στο να ανακαινιστούν αυτά τα γραφεία. Κάποιοι πήραν ένα πινέλο και έβαψαν, άλλοι το διακόσμησαν, άλλοι μας δώρισαν την ταμπέλα, άλλοι έφεραν ένα ψυγείο, ένα κλιματιστικό κ.α. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την γειτονιά, τα μαγαζιά που από την αρχή αγκάλιασαν όλη αυτή την προσπάθεια που κάναμε. Φιλοδοξούμε τα νέα μας γραφεία να αναβαθμίσουν την πολιτική και την οργανωτική δουλειά του ΚΚΕ στην περιοχή μας».

Αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα από τις ευρωεκλογές όπου όλα τα προβλήματα του λαού είναι ακόμα εδώ, η ακρίβεια, τα ματωμένα πλεονάσματα, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στους οποίους η χώρα μας βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη.

Τόνισε επίσης ότι στα αστικά κόμματα συντελούνται έντονες διεργασίες. Η ΝΔ παρά το αποτέλεσμα των εκλογών για το κόμμα της συνεχίζει το αντιλαϊκό της έργο και με την με την επέκταση της 6ημερης εργασία και της ψηφιακής κάρτας, ενώ οι διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαλλιοτραβιούνται για το ποιος από τους δύο θα παίξει τον ενεργό ρόλο της της κυβερνητικής εναλλαγής. Στην ουσία όμως «η κυβέρνηση της ΝΔ κυβερνάει και με τη στήριξη που της προσφέρει η συναινετική αντιπολίτευση στα κρίσιμα ζητήματα και σε ψηφοφορίες στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τα ακροδεξιά κόμματα αναφέροντας πως «οι λεγόμενες ακροδεξιές δυνάμεις είναι κόμματα του κεφαλαίου και του συστήματος λειτουργούν ως κανάλι απορρόφησης της λαϊκής δυσαρέσκειας φορώντας σε πολλές περιπτώσεις “αντισυστημικό” μανδύα, αξιοποιώντας την αντιδραστική πολιτική των κυβερνώντων “φιλελεύθερων” και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που εμφανίζονται ως “προοδευτικά”. Έχει αποδειχθεί ότι όταν βρεθούν σε κυβερνητικές θέσεις αυτές οι δυνάμεις, τα μεγάλα “αντισυστημικά” λόγια πάνε πάντα περίπατο. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Μελόνι, που ξεκίνησε σαν «ο μεγάλος κίνδυνος για την ΕΕ» και τώρα η Φον Ντερ Λάιεν της πλέκει το εγκώμιο και προσβλέπει στη στήριξή της, αφού υλοποίησε αποφασιστικά όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Τόνισε ότι «οπως έχει επιβεβαιωθεί και ιστορικά, “φραγμό” στην άνοδο της ακροδεξιάς, μπορεί να βάλει μόνο ένα ανερχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα, η ταξική πάλη που θα βάλει στο στόχαστρο τις ίδιες τις αιτίες που γεννούν αυτό το αντιδραστικό πολιτικό ρεύμα, την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, το καπιταλιστικό σύστημα. Και τέτοιο μήνυμα στέλνει η δράση και η άνοδος του ΚΚΕ».

 Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επισήμανε πως «εκφράστηκε η άνοδος του κύρους του ΚΚΕ, με απεγκλωβισμό εργατικών – λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα» και πιο συγκεκριμένα «στην Ηλιούπολη που καταγράφει ποσοστό μεγαλύτερο από το μέσο όρο της Αττικής».

Κλείνοντας στάθηκε στη δράση των οργανώσεων αναφέροντας ότι και «εδώ στην Ηλιούπολη το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο που μιλάει καθαρά και παλεύει για το δίκιο του Ηλιουπολίτικου λαού. Αυτό φάνηκε από την μάχη στη Νεύτονος για να σωθεί το σπίτι του ανθρώπου από πλειστηριασμό, στη μάχη χωρίς ναι μεν αλλά και αστερίσκους για να μείνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη δουλειά τους κ.α. Οι κομμουνιστές στο δημοτικό συμβούλιο είμαστε η μόνη δύναμη που καθαρά και ξάστερα τοποθετούμαστε όχι απλά για το τι πρέπει να γίνει στη πόλη αλλά και πως πρέπει να το επιβάλλουμε».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ