Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Μέτρα αντιπυρικής προστασίας απαιτήσαν έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

«Τώρα μέτρα αντιπυρικής προστασίας» απαίτησαν μαζικοί φορείς και σωματεία της Αττικής με κινητοποίηση τους στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από την έντονη βροχή το απόγευμα της Πέμπτης, δήλωσαν «ως εδώ» με την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, τις τραγικές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, και την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, καθώς και εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Κάθε χρονιά βλέπουμε το δάσος της Πάρνηθας, να συρρικνώνεται, αφήνοντας μας κυριολεκτικά χωρίς ανάσα και την ίδια στιγμή να απειλούνται οι ζωές και οι περιούσιες μας», δήλωσε ο Πέτρος Καράμπελας, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αχαρνών και μέλος της Επιτροπής κατοίκων Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων. Επεσήμανε ότι ευθύνες έχουν διαχρονικά τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και όλες οι προηγούμενες, καθώς και οι δημοτικές Αρχές «που βάζουν στο ζύγι του κέρδους τις ζωές μας αφήνοντας υποστελεχωμένο το δασαρχείο και την πυροσβεστική, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό σχέδιο πρόληψης και πυροπροστασίας».

«Είμαστε εδώ σήμερα, οργισμένοι και αποφασισμένοι ενάντια σε αυτήν την πολιτική που αφήνει απροστάτευτη την ζωή μας σε όλα τα επίπεδα», επεσήμανε ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής.

«Ηαδιαφορία κυβέρνησης και εργοδοτών για την προστασία της υγείας και της ζωής, εδώ και χρόνια, έχει χτυπήσει κόκκινο στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αττικής», είπε ο Σταύρος Χρηστίδης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής. Μάλιστα δεσμεύθηκε ότι τα Σωματεία θα συνεχίσουν να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε «κανένας εργαζόμενος να μην μείνει απροστάτευτος από την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, αντιδήμαρχοι και στελέχοι του Δήμου.

Διαβάστε επίσης: Μέτρα αντιπυρικής προστασίας ζητεί η δημοτική Αρχή – Κινητοποίηση το απόγευμα έξω από το Υπουργείο

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ