Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Να παρθούν μέτρα για να μην προχωρήσει η έξωση σε οικογένεια ΑΜΕΑ αθλήτριας στην Ελευσίνα ζητά το ΚΚΕ από την Κυβέρνηση

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ προς τους συναρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης σχετικά με την έξωση από την μοναδική τους κατοικία, σε οικογένεια αθλήτριας ΑΜΕΑ στην περιοχή της Ελευσίνας. Στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Τσοκάνης Χρήστος, Αμπατιέλος Νίκος, Γκιόκας Γιάννης, Δάγκα Βιβή, Διγενή Σεμίνα, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Κτενά Αφροδίτη και Μανωλάκου Διαμάντω, αναφέρονται τα εξής:

«Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε διαδικασία έξωσης η πρώτη και μοναδική κατοικία διακεκριμένης αθλήτριας ΑμεΑ που ζει με την οικογένειά της στην Ελευσίνα και συγκεκριμένα στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη. Για το συγκεκριμένο θέμα το ΚΚΕ έχει καταθέσει ξανά κοινοβουλευτική Ερώτηση πριν από λίγες μέρες.

Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει τη δίκαιη οργή του λαού της Ελευσίνας και όλης της χώρας. Ξεδιπλώνεται ένα πρωτόγνωρο και συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την αθλήτρια και την οικογένειά της από εργατικά σωματεία, από ενώσεις επαγγελματιών, από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ προσωπικότητες του αθλητισμού με δηλώσεις τους στέκονται στο πλευρό της οικογένειας.

Την ίδια στιγμή είναι καθημερινές οι κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων, απλών ανθρώπων της γειτονιάς κάτω από το σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας, για να μπορέσουν να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια έξωσης.

Μετά το μαζικό κύμα συμπαράστασης στην αθλήτρια ΑμεΑ και στην οικογένειά της, την καθολική καταγγελία της προσπάθειας έξωσης, ο αγοραστής είναι σε συνεννόηση με την οικογένεια. Φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση το σπίτι να παραμείνει στην οικογένεια, αρκεί να καταβληθεί στον αγοραστή το ποσό που κατέβαλε κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση στην οικογένεια της αθλήτριας ΑμεΑ, με όρους ευνοϊκούς, προκειμένου να εξοφληθεί ο αγοραστής και το σπίτι να παραμείνει στην ιδιοκτησία της οικογένειας».

Σε δήλωσή του, για την έξωση της αθλήτριας ΑμεΑ και της οικογένειάς της, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε στο πλευρό της διακεκριμένης πρωταθλήτριας Διονυσίας, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης και να συνεχίσει η ίδια και η οικογένειά της να μένει στο μοναδικό σπίτι της, στην Ελευσίνα. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ξανά πόσο “κούφια” είναι τα “μεγάλα” λόγια των κυβερνήσεων για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όταν πρόκειται για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ