Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Aκούμε τον Γιάννη Πρετεντέρη με ΑΙ κάθε μέρα στο BHMA

Το ΒΗΜΑ, η ιστορική εφημερίδα της Alter Ego Media καινοτομεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ΑΙ τεχνολογίας. Mέσω αυτής οι αναγνώστες θα μπορούν στο tovima.gr να ακούνε το καθημερινό άρθρο του εκδότη Γιάννη Πρετεντέρη.

H τεχνολογία αιχμής έχει ενσωματώσει στους αλγόριθμους τη χαρακτηριστική φωνή του καταξιωμένου δημοσιογράφου, έχει «αποτυπώσει« τη χροιά της και εισάγοντας το κείμενο του καθημερινού άρθρου του το μετατρέπει σε ακουστικό περιεχόμενο.

Η Alter Ego Media αξιοποίησε την ΑΙ τεχνολογία προερχόμενη  από την startup Wondercraft. Η Wondercraft με έδρα στο Λονδίνο είναι κορυφαία εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε όλον τον κόσμο και έχει συνιδρυτή τον κ. Δημήτρη Νικολάου.

«Το ΒΗΜΑ υπήρξε πρωτοπόρο από την πρώτη στιγμή της μακράς και σπουδαίας ιστορίας του. Οι καινοτόμες πρακτικές τις οποίες στηρίζουμε και αναδεικνύουμε βοηθούν να επικοινωνήσουμε στους αναγνώστες τη δημοσιογραφική μας δουλειά, με όλους τους τρόπους. Η AI τεχνολογία μετατρέπει το καθημερινό άρθρο μου προσβάσιμο σε όλους και όχι μόνο στους παραδοσιακούς αναγνώστες. Η ανάγνωση του άρθρου με τη φωνή μου είναι αυτό που η ΑΙ μας βοήθησε να υλοποιήσουμε και να παρουσιάσουμε μέσα από το tovima.gr» τόνισε ο εκδότης του ΒΗΜΑΤΟΣ, Γιάννης Πρετεντέρης.

«Στην Alter Ego Media μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιούμε τις τελευταίες τεχνολογίες για να ενώνουμε το περιεχόμενο του μεγαλύτερου Ομίλου media της χώρας μας με το Ελληνικό κοινό αλλά και κάνοντας την ζωή των δημοσιογράφων και των ανθρώπων μας πιο εύκολη και παραγωγική», δήλωσε ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης της AlterEgoMedia.

«Το ΒΗΜΑ έχει εισέλθει σε μια περίοδο στρατηγικής ανάπτυξης, στο ψηφιακό περιβάλλον, προσθέτοντας διαρκώς νέες λειτουργίες και υπηρεσίες περιεχομένου. Το audio content είναι ένα μέρος αυτής της στρατηγικής, με την Τεχνητή Νοημοσύνη να συνδυάζονται με την εγκυρότητα και το πρωτογενές ειδησεογραφικό περιεχόμενο», τόνισε ο Μάνος Μίχαλος, Chief Product Officer της Alter Ego Media και Διευθυντής της ψηφιακής έκδοσης του ΒΗΜΑΤΟΣ.

Στην Alter Ego Media πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση της AI τεχνολογίας μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, να αποτελέσει ένα ακόμα εργαλείο στην προσπάθειά τους για πληρέστερη ενημέρωση και να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών των μέσων μας.

Οποιαδήποτε χρήση της AI τεχνολογίας γίνεται από εμάς με τη δέσμευση ότι η αξιολόγηση, η αξιοποίηση και η δημιουργία περιεχομένου θα γίνεται πάντα υπό την επίβλεψη των ανθρώπων μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ