Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Η πόλη επενδύει στα βιοαπόβλητα

Σταθερά στον τομέα της ανακύκλωσης επενδύει ο Δήμος Νέας Σμύρνης στην προσπάθειά του να μετατρέψει σταδιακά την πόλη σε πόλη μηδενικών αποβλήτων με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο αυτό «τρέχει» με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα για την χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαπόβλητα), τα αποτελέσματα του οποίου μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 έχουν σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 48% σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Με κεντρικό σύνθημα «Δώσε αξία στα σκουπίδια σου» ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ήδη τοποθετήσει για την συλλογή βιοαποβλήτων περισσότερους από 350 καφέ κάδους σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης που καλύπτουν κέντρα εστίασης, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές κ.λ.π.

Κατά τους μήνες Ιανουάριο – Απρίλιο συλλέχτηκαν 103.620 τόνοι βιοαποβλήτων σε σχέση με του 69.940 τόνους του αντίστοιχου διαστήματος του 2023.

Είναι σημαντικό ότι η αποκομιδή γίνεται με ειδικό απορριμματοφόρο που έχει την δυνατότητα να καθαρίζει και να πλένει τον καφέ κάδο με συχνότητα ανά δύο ημέρες, προκειμένου να αποφεύγονται οι δυσάρεστες οσμές. Στη συνέχεια το υλικό οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης που παράγει υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό υλικό (κομπόστ).

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται από την Δημοτική Αρχή στην ενημέρωση των δημοτών και την εξοικείωσή τους με την νέα πραγματικότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά την νέα γενιά. Έτσι λοιπόν έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές δράσεις σε τρία Δημοτικά Σχολεία, ένα Γυμνάσιο και τρία Λύκεια. Παράλληλα περισσότεροι από 300 μαθητές της πόλης επισκέφτηκαν το περίπτερο του Δήμου Νέας Σμύρνης κατά την διάρκεια της έκθεσης Green Attica Expo (29 Μαΐου – 1 Ιουνίου), όπου είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Επίσης, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης στην λαϊκή αγορά των Λουτρών σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν 20 νέοι κάδοι και πραγματοποιήθηκε πόρτα – πόρτα ενημέρωση σε 2.100 νοικοκυριά, αριθμός που αντιστοιχεί κατ’ εκτίμηση σε 5.000 κατοίκους.

Η επόμενη ενημερωτική δράση του Δήμου Νέας Σμύρνης πραγματοποιείται, σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Δείτε τα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΖΥΓΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2022-2024

Διαβάστε επίσης: Πανευρωπαϊκή διάκριση σε Πρωτάθλημα Cheerleading για τον Νεοσμυρνιώτικο Σύλλογο «Αποσπερίδες»

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ