Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Ματαιώθηκε πλειστηριασμός ακινήτου του Δήμου

Την ματαίωση προγραμματισμένου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ακινήτου του Δημοσίου, επί των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου 61 & Φαρμακίδου 2 (πλ. 25ης Μαρτίου) στην Ηλιούπολη, επέτυχε ο δήμαρχος της πόλης, Στάθης Ψυρρόπουλος.

Μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή που η δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για τον επικείμενο πλειστηριασμό του ακινήτου του Ελληνικού Δημοσίου, που ανήκει χωροταξικά στον Δήμο Ηλιούπολης και στοιχειοθετεί έννομο συμφέρον, ακολούθησαν με εντολή του δημάρχου μία σειρά από νομικές ενέργειες που εμπόδισαν τη διεξαγωγή του.

Ενημερώθηκε άμεσα η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών που επιβεβαίωσε έγγραφο του Δήμου Ηλιούπολης για την εκκρεμοδικία που υπήρχε γύρω από το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου και το έννομο συμφέρον του Δήμου Ηλιούπολης. Κατόπιν, ενημερώθηκε εγγράφως η αρμόδια για την διεξαγωγή του πλειστηριασμού Συμβολαιογράφος.

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στην Κτηματική υπηρεσία από το Δήμο Ηλιούπολης, το ακίνητο που παραλίγο να πέσει στα χέρια ιδιωτών είναι καταγεγραμμένο ως δημόσιο κτήμα με ΑΒΚ 2194, σύμφωνα με το 26/06/87 πρωτόκολλο κατάληψης δημόσιου κτήματος, επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι ιδιώτες γνώριζαν και όφειλαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου, έχω δηλώσει σθεναρά ότι θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τον δημόσιο χαρακτήρα των ακινήτων του Δήμου Ηλιούπολης και δεν θα περάσει σε κανέναν ιδιώτη παράνομα ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου», δήλωσε ο δήμαρχος, Στάθης Ψυρρόπουλος, και συνέχισε: « Ήταν ένα δύσκολο 48ωρο που απέδειξε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης μπορεί να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς, εξακριβώθηκαν σημαντικές μέχρι και σήμερα παραλείψεις για το συγκεκριμένο ακίνητο γεγονός που με θλίβει ιδιαιτέρως, όταν πρόκειται για ακίνητο που ανήκει χωροταξικά στην πόλη μας. Κάθε ματαίωση ενός πλειστηριασμού δημοσίου ακινήτου, είναι ένα βήμα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της πόλης μας».

Διαβάστε επίσης: Διακοπές για 50 παιδιά ευάλωτων κοινωνικά οικογενειών

Ειδήσεις από τον Δήμο Ηλιούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ