Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Ελέγχου Διαταραχών Μνήμης υπό την αιγίδα επιστημόνων και Δημοτικής Αρχής

To Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα προέβη σε μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία που αφορά την κοινωνική μέριμνα και την καταπολέμηση προβλημάτων ψυχιατρικής φύσεως. Αυτή τη φορά η δημοτική Αρχή με την κορυφαία συμβολή ειδικών επιστημόνων της ιατρικής, ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία σειρά ελέγχων διαταραχών μνήμης σε δημότες.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα:

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ελέγχου διαταραχών μνήμης, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου 2024.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με τον καθηγητή Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ του  Αιγινήτειου Νοσοκομείου κ. Αντώνη Πολίτη και τον Ψυχίατρο κ. Βασίλειο Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επανέλεγχος σε 50 άτομα που είχαν συμμετάσχει σε αντίστοιχη δράση το Φθινόπωρο του 2021. Συνολικά οργανώθηκαν 8 ιατρεία από την Επισκέπτρια Υγείας Βασιλική Παναγιωτακοπούλου, στα οποία πραγματοποιήθηκε έλεγχος μνήμης και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων μαζί με τους συμμετέχοντες.

Στόχος του προγράμματος ήταν η παρακολούθηση και αξιολόγηση της μνήμης των συμμετεχόντων στην κοινότητά μας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Καθηγητή Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ κ. Α. Πολίτη και τον Ψυχίατρο κ. Β. Δημητρίου για την αφοσίωση και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχία του προγράμματος. Η εξειδίκευση και η εμπειρία τους υπήρξαν καθοριστικές για την επίτευξη των στόχων μας και την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας στους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, επισημαίνουμε τη σημασία της τακτικής παρακολούθησης της μνήμης μας. Η έγκαιρη ανίχνευση και  πρόληψη των διαταραχών μνήμης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής και την αποφυγή σοβαρότερων προβλημάτων υγείας στο μέλλον. Ενθαρρύνουμε όλους να συμμετέχουν σε παρόμοια προγράμματα και να μην παραμελούν την υγεία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ