Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ευχαριστήριο μήνυμα Δ. Καιρίδη προς τον Κ. Μητσοτάκη: «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας»

To δημόσιο «ευχαριστώ» με ανακοίνωσή του εκφράζει ο Δημήτρης Καιρίδης στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τονίζει ότι κατά την θητεία του στο Υπουργείο έγιναν πολλές τομές και αλλαγές, Ξεκαθάρισε, κλείνοντας, πως επιστρέφει στα καθήκοντά του στην Βουλή, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας».

Στις 14 Ιουνίου, με απόφαση του Πρωθυπουργού, έκλεισε ένας πολύ δημιουργικός κύκλος για μένα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στον έναν σχεδόν χρόνο εκεί, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης, προχωρήσαμε τη συνεννόηση με την Τουρκία για τον καλύτερο έλεγχο των συνόρων, ανατάξαμε τη διεθνή εικόνα της χώρας, εξασφαλίσαμε την παραμονή του Frontex, την αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης αλλά και το πρόγραμμα διευκόλυνσης έκδοσης visa για Τούρκους τουρίστες, προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό των δαπανών του εθνικού συστήματος υποδοχής και ταυτοποίησης και ξεκινήσαμε μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση στον τομέα της νόμιμης μετανάστευσης με 6 διμερείς συμφωνίες εργασιακής κινητικότητας, αναβάθμιση του διοικητικού μηχανισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και την τροπολογία για τους επί χρόνια διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Περάσαμε, επίσης, από την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου το σχέδιο νόμου για την εισαγωγή μιας σειράς καινοτομιών και απομένει τώρα να τεθεί σε διαβούλευση και να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Επιστρέφοντας στη Βουλή, ανέλαβα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, και μέλος των Ειδικών Διαρκών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Φίλες και φίλοι,

Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, στηρίζοντας το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και είμαστε πάντα σε επαφή.

 

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Δημήτρης Καιρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ