Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Συγχαρητήρια της ΛΑΕ ΑΑ στον Μελανσόν για την νίκη του στις Γαλλικές εκλογές

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ηγέτης του Αριστερού κόμματος αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του δεύτερου γύρου των Γαλλικών εκλογών, σημειώνοντας, μάλιστα, μία νίκη ύψιστης πολιτικής και κοινωνικής σημασίας επικρατώντας του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν.

Το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας με ανακοίνωσή του συνεχάρη τον Μελανσόν για την σπουδαία του νίκη επαναλαμβάνοντας ότι στέκονται αρωγοί στον αγώνα τους κόντρα στις νεοφιλελεύθερες και φιλοπόλεμες πολιτικές  που επικρατούν στην Ευρώπη.

Με την ψήφο του εργαζόμενου λαού, και ιδιαίτερα της νεολαίας, έβαλαν φραγμό στο γκρίζο κύμα της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς και αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη στα πλαίσια του ΝΕΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, παρά την προσπάθεια των δυνάμεων του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στην Γαλλία, διεθνώς, ακόμα και στην Ελλάδα, για απομόνωση, φίμωση και συκοφάντηση τους.

Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι την ακροδεξιά την γεννούν και τη γιγαντώνουν οι νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές από όποιον και αν εφαρμόζονται και ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να την ανακόψει είναι η ριζοσπαστική αριστερά.

Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στους αγώνες τους για να ακυρώσουν τις νεοφιλελεύθερες και φιλοπόλεμες πολιτικές και να ανοίξουν ένα ελπιδοφόρο εναλλακτικό φιλολαϊκό δρόμο στην Γαλλία και στην Ευρώπη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ