Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Ολονύκτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στις Αχαρνές

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τους κατοίκους στην περιοχή της Λεωφόρου Καραμανλή στον Δήμο Αχαρνών. Τις βραδινές ώρες ξέσπασε μεγάλο πύρινο μέτωπο σε χαμηλή βλάστηση με αποτέλεσαν να πάρουν  φωτιά μεγάλες εγκαταστάσεις εργοστασίων. Στην ολονύκτια μαζί επιχείρησαν   82 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε εργοστάσια. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά απειλεί τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων καθώς έχει μπει σε αύλειους χώρους σε κάποιες από αυτές.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική, στο σημείο δεν υπάρχουν σπίτια.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάληνωρίτερα σε κατοίκους της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στα όρια δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά στα όρια Δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης (Ρέμα Χελιδονούς). Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στις 00:20 το μήνυμα του 112 προειδοποιούσε για την κατεύθυνση του καπνού.

neo112

alert112

Λόγω της πυρκαγιάς διενεργούνται εκτροπές οχημάτων στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.

Εικόνα της φωτιάς από drone

Φωτιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές – Βίντεο από το σημείο

Πηγή φωτογραφίας: ertnews.gr

Ακόμα

Σύμφωνα με την αστυνομία  διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου.  Τέλος σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ