Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ο Υμηττός ενώνεται με τα Μετέωρα – Δωρεά οχήματος Πολιτικής Προστασίας

Όχημα 4×4 για τον εξοπλισμό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας παραχώρησε στον Δήμο Μετεώρων ο ΣΠΑΥ, ακολουθώντας το πνεύμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων στο πλαίσιο του νεοσύστατου Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων.

Οι αρμόδιοι του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν άμεσα στο σχετικό αίτημα του Δήμου, προκειμένου να συνδράμουν το έργο πυροπροστασίας της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου στην περιοχή του Ασπροποτάμου που δοκιμάστηκε έντονα τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω των πρωτοφανών πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν όλη τη Θεσσαλία στην κακοκαιρία Daniel.

Το όχημα παραδόθηκε από τον νέο πρόεδρο του ΣΠΑΥ, δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη στον δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο και αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΥ, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων Γιάννης Κωνσταντάτος στην πρόσφατη επίσκεψή τους στον Δήμο.

Κατά την τελετή της παραλαβής ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον νυν Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Ισίδωρο Μάδη όσο και τον πρώην Πρόεδρο Γιάννη Κωνσταντάτο που άμεσα από τα λόγια πέρασαν στις πράξεις και συνδράμουν με ένα όχημα 4×4 Πολιτικής Προστασίας. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να ενώνουμε δυνάμεις προκειμένου να δίνουμε λύσεις σε καθημερινά υπαρκτά προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν. Βήμα βήμα προχωράμε στην ανασυγκρότηση του τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας που ήταν ανύπαρκτος. Μέσα από τις συνεργασίες θα φτάσουμε στο ζητούμενο βαθμό ετοιμότητας ώστε οι συμπολίτες μας να νιώθουν ασφάλεια» συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης σημείωσε ότι «άμεσα περάσαμε από τη δέσμευση στην πράξη και σήμερα παραχωρούμε στο Δήμο Μετεώρων ένα όχημα 4×4 που θα βοηθήσει στο έργο του Δήμου. Στεκόμαστε στο πλευρό ενός νέου Δημάρχου όπως είναι ο Λευτέρης Αβραμόπουλος και συνεργαζόμαστε βρίσκοντας λύσεις σε ζητήματα που αφορούν έναν κρίσιμο τομέα όπως είναι η πυροπροστασία».

Γ. Κωνσταντάτος: «Αλληλέγγυοι δίνουμε λύσεις»

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος επεσήμανε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει δυνάμεις και όλοι μαζί αλληλέγγυοι δίνουμε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των πολιτών και τη θωράκιση του δασικού μας πλούτου. Δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε στο αίτημα του πολύ καλού μας φίλου Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου προκειμένου να συνδράμουμε στην πυροπροστασία του δεύτερου μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου σε όλη την χώρα που έχει πληγεί, μάλιστα, σε μεγάλο βαθμό από τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Σεπτεμβρίου που χτύπησαν τη Θεσσαλία. Αυτό είναι το μήνυμα που πρεσβεύει το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων, αυτή είναι η κοινή μας αποστολή».

Διαβάστε επίσης: ΣΠΑΥ: Τι συζήτησε ο νέος πρόεδρος με τους εθελοντές

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ