Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τράμπ σε ομιλία του – Νεκρός ο δράστης και ένας πολίτης

Δύο νεκρούς -ο φερόμενος ως δράστης και ένας υποστηρικτής του Τραμπ- άφησε πίσω της η επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, στην Πενσυλβάνια, λίγο μετά τη 1:00 η ώρα Ελλάδας, ξημερώματα Κυριακής.

Ο ίδιος ο Τραμπ, που τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί αυτί, οδηγήθηκε άρον άρον έξω έξω από την έδρα της ομιλίας από το προσωπικό ασφαλείας του και σύμφωνα με τον  Στίβεν Τσουνγκ, υπεύθυνο επικοινωνίας της προεκλογικής του εκστρατείας, είναι καλά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του FBI για την επίθεση δολοφονίας, που δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του, τη νύχτα. Ο δράστης και ακόμη ένα άτομο έπεσαν νεκροί, ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το CNN έχει ταυτοποιήσει τον δράστη και είναι ένας 20χρονος από την Πενσυλβάνια.

Ο ίδιος ο Τραμπ περιέγραψε τα δραματικά γεγονότα και διαβεβαίωσε ότι είναι καλά.  Όπως έγινε γνωστό θα παραστεί κανονικά στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Αμέσως μετά την επίθεση, ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδίκασαν την πολιτική βία και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τα θύματα.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε την επίθεση: «Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων πράξεων βίας εναντίον πολιτικών εκπροσώπων», ανέφερε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε «σοκαρισμένος». «Η πολιτική βία υπό οποιαδήποτε μορφή δεν έχει θέση στις κοινωνίες μας. Οι σκέψεις μου είναι με όλα τα θύματα αυτής της επίθεσης», επεσήμανε.

Ο Ούγγρος ομόλογός του Βίκτορ Ορμπάν σημείωσε ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μου» είναι με τον Ντόναλντ Τραμπ «αυτές τις σκοτεινές ώρες».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επεσήμανε ότι «παρακολουθώ με τρόμο» την κατάσταση στην Πενσιλβάνια και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο. Εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα «ο διάλογος και η υπευθυνότητα να επικρατήσουν επί του μίσους και της βίας» στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης σοκαρισμένος και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στον Τραμπ. «Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτού του είδους τη βία η οποία δεν έχει καμία θέση στον κόσμο. Η βία δεν πρέπει ποτέ να επικρατεί», εκτίμησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ