Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανδρ. Κονδύλης: «Αν θέλουμε να ανταγωνιστούμε τη Ριβιέρα της Γαλλίας και της Ιταλίας, πρέπει να έχουμε και κανόνες» – Κατήγγειλε προσπάθεια εκφοβισμού από επιχειρηματίες

Στα άκρα έχει φθάσει η κόντρα του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη και όλων των μελών της Δημοτικής Επιτροπής, με τους ιδιοκτήτες γνωστού καταστήματος της παραλιακής.

Οι τελευταίοι αιτήθηκαν να τους χορηγηθεί παράταση ωραρίου, κάτι για το οποίο έκανε αρνητική εισήγηση στον δήμαρχο η αρμόδια Επιτροπή, μετά από αυτοψία, ελλείψει μέτρων ηχοπροστασίας και ηχομόνωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κονδύλης, κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, «η ταλαιπωρία και η αυπνία των ανθρώπων απέναντι (σσ εκείνων που διαμένουν επί της παραλιακής, ή κοντά σε αυτή, έναντι των καταστημάτων) έχει παραμείνει».

Ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι «… όταν είσαι σε έναν ανοικτό χώρο, πάνω στην αμμουδιά, δεν μπορείς να ελέγξεις τον ήχο, δεν μπορείς να τον περιορίσεις. Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να κάνει (σσ μία επιχείρηση) πάρτι με ηχεία και ζωντανή μουσική και τραγουδιστές, πάνω στην αμμουδιά, σε ανοιχτό χώρο, και να ελέγξει τον ήχο. Πέρα όμως απ’ αυτό, η ίδια η επιχείρηση είπε ότι θα κάνει μια μελέτη για να ελέγξει τον ήχο, και την μελέτη αυτή δεν την έχει υλοποιήσει. Στην ερώτηση γιατί δεν την υλοποίησε, η απάντηση ήταν ότι θα έπρεπε να ρίξει τσιμέντο και δεν θα τους άφηνε ο Δήμος. Λες και για τα 700 τ.μ. που έκανε, μας ρώτησε… Λες και είχε το ΟΚ από τον Δήμο για να απλώσει 700 τ.μ. μέσα στον αιγιαλό…».

Καταγγελίες για μεθυσμένους 16χρονους που τρέχουν ξημερώματα στις ράγες του τραμ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, για μια σειρά από λόγους, στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια για παράταση ωραρίου.

Οι λόγοι που απαρίθμησε ο κ. Κονδύλης είναι οι εξής:

  • Υπάρχει αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού και πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία.
  • Η επιχείρηση εγκαταστάθηκε στην άμμο ως καντίνα 26 τ.μ. «… και έχει αυθαίρετα και παράτυπα φθάσει να λέει ότι έχει μουσική».
  • Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για παράβαση ωραρίου. Οι παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί και από τη Δημοτική και από την Ελληνική Αστυνομία.
  • Ο ήχος στη συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ανεξέλεγκτος.

«Δεν μπορεί ο καθένας που έχει κατάστημα να παίζει μουσική και να δείχνει πλήρη περιφρόνηση και ασέβεια προς τη γειτονιά», σχολίασε ο κ. Κονδύλης, και συνέχισε: «Έχει έρθει πολίτης και με ενημέρωσε ότι είναι ένας απ’ αυτούς που “βασανίζονται” από αυτή την κατάσταση – ξέρω και πολλούς ακόμη βέβαια. Ο συγκεκριμένος έχει κάνει και μηνύσεις.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε πραγματικά αυτό που λέμε Ριβιέρα, να ανταγωνιστούμε τη Ριβιέρα της Γαλλίας, την Ιταλίας, πρέπει να έχουμε και κανόνες. Ριβιέρα με ασυδοσία, καταπατήσεις, ασυδοσίες, παραβιάσεις νόμων και κατεδαφιστέα μέσα στον αιγιαλό, δεν γίνεται. Η Ριβιέρα θέλει μία ήπια αναψυχή και ψυχαγωγία που θα υπακούει σε κανόνες. Ένας κλειστός χώρος, ή ένας χώρος με ηχομόνωση μπορεί να πάρει παράταση μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Ένας χώρος ανοιχτός πάνω στην αμμουδιά δεν μπορεί να κάνει πάρτι μέχρι τα ξημερώματα και να κυνηγιούνται 16χρονα και 17χρονα παιδιά μεθυσμένα πάνω σε ράγες του τραμ».

Καταγγελίες για εξώδικα και προσπάθεια εκφοβισμού

Για συμπεριφορές που ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής, έκανε λόγο ο Ανδρέας Κονδύλης. Όπως κατήγγειλε κάθε μέλος της Δημοτικής Επιτροπής εισέπραξε εξώδικο από την επιχείρηση. «Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε ενέχει κι ένα στοιχείο εκφοβισμού, απειλής. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του τι έγραφε το εξώδικο αυτό, το οποίο ήταν και προσβλητικό, ασεβές και δείχνει ότι κάποιοι θεωρούν πως είναι αφεντικά της παραλίας και του Δήμου. Δεν υπάρχει μέτρο, έλεγχος και συστολή, και μπαίνουμε σε επικίνδυνους δρόμους», ανέφερε.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας που επισκέφθηκαν το σημείο προκειμένου να μετρήσουν το χώρο που καταλαμβάνει το κατάστημα, άκουσαν κάποιον, πιθανότατα από την επιχείρηση, να εκτοξεύει απειλές κατά του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, Γιάννη Βέργη.

«Πήγε η Δημοτική Αστυνομία να μετρήσει το χώρο που καταλαμβάνει η επιχείρηση, και ακούστηκε κάποιος να λέει: “Να πείτε του Βέργη ότι θα του πάρω το σπίτι”», είπε ο κ. Κονδύλης, σχολιάζοντας ότι τέτοιες «συμπεριφορές ξεφεύγουν από τα λογικά και φυσιολογικά πλαίσια και όρια».

Διαβάστε επίσης: Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ