Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πώς απετράπη η εξάπλωση πυρκαγιάς κοντά στα Θέατρα Βράχων

Σε χρόνο ρεκόρ έδρασαν την Παρασκευή 12 Ιουλίου οι αρμόδιοι των Δήμων Δάφνης – Υμηττού, Βύρωνα και Ηλιούπολης, και κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Βύρωνα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική πίσω από τα Θέατρα Βράχων, σε σημείο παράνομης απόρριψης μπάζων και υλικών ανακαίνισης σπιτιών.

Δυστυχώς, ο νόμος που επιβάλει την ενοικίαση ειδικού κάδου για την απόρριψη υλικών κατά την ανακαίνιση σπιτιών, δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα τα πεζοδρόμια και απόμερες δασικές εκτάσεις να μετατρέπονται σε «χωματερές» ογκωδών αντικειμένων. Πολλοί Δήμοι της Αττικής ετοιμάζονται να πάρουν σκληρά μέτρα, απέναντι σε αυτό το φαινόμενο το οποίο εκτός από αντιαισθητικό μπορεί να γίνει και εξαιρετικά επικίνδυνο.

Το ευτύχημα είναι μετά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Εθελοντικών Ομάδων του Βύρωνα και της Ηλιούπολης, είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς (η φωτιά άγγιξε μόνο ένα δένδρο) και να κατασβεσθεί πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα οι δήμαρχοι Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος, και Δάφνης-Υμηττού, Νίκος Τσιλίφης.

«Το περιστατικό αυτό», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «καταδεικνύει για πολλοστή φορά την επικινδυνότητα πρακτικών ασύμβατων με την κείμενη νομοθεσία και την περιβαλλοντική συνείδηση, που έχουν ως συνέπεια να υποβιβάζεται και να κινδυνεύει το φυσικό περιβάλλον, επειδή κάποιοι αρνούνται να συμμορφωθούν με όσα προβλέπονται για την απόρριψη ή απόσυρση απορριμμάτων και λοιπών υλικών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειασθεί να αντιμετωπίσουμε άλλο τέτοιο περιστατικό».

Διαβάστε επίσης: Κλιματιζόμενο χώρο εξασφάλισε η δημοτική Αρχή

Ειδήσεις από τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού και Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ