Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πυροσβέσετες Παύλο Σκούρτη και Ανδρέα Μπόσινα

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουλίου 2024 στη μνήμη των αδικοχαμένων πυροσβεστών Παύλου Σκούρτη και Ανδρέα Μπόσινα, στο μνημείο που έχει ανεγερθεί κοντά στο σημείο του μοιραίου ατυχήματος, στη θέση «Κρεμαστός Λαγός» της Βούλας.

Οι δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους, το καλοκαίρι του 1999 σε ατύχημα κατά την διάρκεια μετάβασής τους, για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Το όχημα που επέβαιναν ανετράπη και έπεσε στον γκρεμό και εν συνεχεία σε βάραθρο μεγάλου βάθους, όπου οι δύο ήρωες πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους.

Ο 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών, κάθε χρόνο, τελεί επιμνημόσυνη δέηση ως ελάχιστο φόρο τιμής στους δύο αδικοχαμένους πυροσβέστες.

Γρ. Κωνσταντέλλος: «Η θυσία τους δεν θα ξεχαστεί ποτέ»

Με συγκινητικά λόγια για τη θυσία των δύο πυροσβεστών, μίλησε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

«Σήμερα στεκόμαστε εδώ με βαριά καρδιά και βαθιά συγκίνηση για να αποδώσουμε τιμή στους ηρωικούς πυροσβέστες Παύλο Σκούρτη και Ανδρέα Μπόσινα… Σήμερα αποδίδουμε τιμή σε αυτούς, αλλά στο πρόσωπό τους τιμούνται όλοι οι πυροσβέστες και τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που με αυταπάρνηση έχουν θυσιαστεί εν ώρα υπηρεσίας. Η γενναιότητά τους και η αυτοθυσία τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Είναι οι αξίες και τα ιδανικά που ενσάρκωσαν με τις πράξη τους. Στον αξιακό τους κώδικα, τοποθέτησαν ψηλότερα από το δικό τους συμφέρον, την ασφάλεια και την ευημερία των συνανθρώπων τους. Άνθρωποι της καθημερινότητας, σαν όλους εμάς, που όμως την κρίσιμη στιγμή υπερέβηκαν τα καθημερινά μέτρα. Που δεν παρέμειναν απαθείς και πετυχαίνοντας με τις πράξεις τους, να δώσουν νέο περιεχόμενο στις έννοιες του αλτρουϊσμού και της αγάπης για την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο… Η θυσία τους δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Σήμερα, τους τιμούμε και τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό. Οι οικογένειές τους μπορούν να είναι μόνο υπερήφανες για τους αγαπημένους τους, καθώς οι Παύλος και Ανδρέας έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας την κοινότητά μας και το κοινό καλό. Ως Δήμαρχος της Βάρης, Βούλας, και Βουλιαγμένης, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και διαβεβαιώνω ότι η πόλη μας θα συνεχίσει να τιμά τη μνήμη τους.
Με αυτές τις σκέψεις, αποτίουμε φόρο τιμής σήμερα στον Παύλο Σκούρτη και στον Ανδρέα Μπόσινα. Αιωνία τους η μνήμη.»

Tη φετινή επιμνημόσυνη δέηση τίμησαν με την παρουσία του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος μάλιστα πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας δύο προτομών στη μνήμη των ηρώων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την ώρα του καθήκοντος.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος, αξιωματικοί και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σωμάτος, η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Καβαλλάρη, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Μανωλάκος, εκπρόσωποι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καθώς και των Εθελοντικών Ομάδων του Νοτίου Υμηττού.

Διαβάστε επίσης: Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η ελεγχόμενη στάθμευση στη Βουλιαγμένη

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ