Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

HELLENiQ ENERGΥ: Δημιουργία του πρώτου Φ/Β σταθμού αυτοπαραγωγής σε βιομηχανική της εγκατάσταση

HELLENiQ Renewables, θυγατρική της HELLENiQ ENERGY, ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου φωτοβολταϊκού σταθμού αυτοπαραγωγής στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ενεργειακού Ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο υλοποιήθηκε στη Βιομηχανική Εγκατάσταση Μεγαρέων, προσφέροντάς της μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, με την παραγωγή ενέργειας για ιδιοκατανάλωση από Ανανεώσιμες Πηγές. Πρόκειται για σταθμό με ενεργειακό συμψηφισμό ισχύος 3MW, ο οποίος θα καλύπτει το 40% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Θα λειτουργεί για 25 χρόνια και θα προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποφυγή εκπομπών CO₂ και στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 2600 τόνους, σε ετήσια βάση.

Με αφορμή την παράδοση του φωτοβολταϊκού σταθμού, ο Επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας HELLENiQ Renewables, Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, δήλωσε: «Το έργο αυτό αποτελεί άλλη μία απόδειξη  ότι η HELLENiQ ENERGY πρωτοπορεί για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον, προάγοντας την ανάπτυξη πράσινης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιοκατανάλωση στις βασικές μονάδες παραγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων του Ομίλου. Παράλληλα, με τον ΦΒ σταθμό αυτοπαραγωγής να καλύπτει μεγάλο μέρος της κατανάλωσης με  παραγωγή από ΑΠΕ, συμβάλλουμε και στην ελάφρυνση φορτίου του εθνικού δικτύου διανομής, καθώς η  παραγωγή ενέργειας συγχρονίζεται σε ποσοστό άνω του 80% με την ενέργεια που καταναλώνεται».

Η συμβολή στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στρατηγικής της HELLENiQ ENERGY. Μακροχρόνια επιδίωξή της είναι η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος σε όλες τις δραστηριότητές της και η συμβολή της στην επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου της κλιματικής ουδετερότητας (net zero) έως το 2050, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην ενεργειακή μετάβαση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου «Vision 2025», η Εταιρεία προχωρεί σε  επενδύσεις για την αναβάθμιση των παραδοσιακών της δραστηριοτήτων, ενώ υλοποιεί έργα εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αυτονομίας στις εγκαταστάσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι στον κλάδο των ΑΠΕ, η HELLENiQ ENERGY διαθέτει ένα ήδη ισχυρό διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων 4,3 GW υπό ανάπτυξη και 0,7 GW σε προχωρημένο στάδιο, με δεδομένη πλέον την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου που έχει θέσει για 1GW σε λειτουργία, εντός του 2025.

Σχετικά με την HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα  €291 εκατ..

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. To διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ