Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ. Μυλωνάκης στην «Α»: «Προτεραιότητα στη φροντίδα της καθημερινότητας του δημότη»

Ο νέος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής «σταχυολογεί» μέσω της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ τις παρεμβάσεις και τα έργα της διοίκησής του, κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας του

«Ταμείο» για το πρώτο εξάμηνο θητείας κάνει με άρθρο του στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο νέος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης. «Σταχυολογώντας» τις παρεμβάσεις και τα έργα της διοίκησής του, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ξεκινήσαμε να νοικοκυρεύουμε τον Δήμο, λύνοντας εκκρεμότητες που χρονίζουν και κοστίζουν στην ανάπτυξη της πόλης», ενώ τονίζει πως «άρχισαν να χτίζονται ισχυρές βάσεις για να υλοποιήσουμε όσα έχουμε δεσμευθεί».

Δίνοντας ένα «στίγμα» του επόμενου εξαμήνου, ο ίδιος σημειώνει ότι «το 2024 θα είναι για εμάς έτος εσωτερικής αναδιοργάνωσης και προ- τεραιότητας στη φροντίδα της καθημερινότητας του πολίτη».

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, βασικός μας προσανατολισμός ήταν ένας: Να κάνουμε το όνομά μας πράξη, να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή, με τόλμη, σχέδιο, όραμα και πολλή δουλειά, προκειμένου να βελτιώσουμε βήμα-βήμα, την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον πρώτο μισό χρόνο, ξεκινήσαμε να νοικοκυρεύουμε τον Δήμο, να λύνουμε εκκρεμότητες που χρονίζουν και κοστίζουν στην ανάπτυξη της πόλης και να χτίζουμε ισχυρές βάσεις για να υλοποιήσουμε όσα έχουμε δεσμευθεί. Παράλληλα, εστιάζουμε στην εκπόνηση μελετών προκειμένου ο Δήμος να είναι έτοιμος τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει πόρους για την υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών.

Καθαριότητα – κοινόχρηστοι χώροι – σχολεία

Ήδη όμως έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις που είναι κρίσιμες για την καλύτερη λειτουργία της πόλης. Ενδεικτικά, ξεκινήσαμε και πάλι τη λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό που είχαμε παραλάβει ως Δήμος από την Περιφέρεια το 2020, με στόχο να ενισχύσουμε την ανακύκλωση και να κάνουμε την πόλη ένα Δήμο – πρότυπο σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, ολοκληρώσαμε το πρώτο σημαντικό βήμα για την απόκτηση και αξιοποίηση των χαρακτηρισμένων κοινωφελών – κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, μετά την έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Εξασφάλισης Κοινωφελών & Κοινόχρηστων Χώρων (ΕΣΕΚΚ). Ξεκινήσαμε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στις παιδικές χαρές του Δήμου καθώς κι εξωραϊσμού όλων των κοινόχρηστων χώρων της πόλης. Παράλληλα, άμεσα ξεκινάμε την επισκευή και συντήρηση όλων των κάδων απορριμμάτων, ενώ στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνουμε στην ασφαλή, πρωτίστως, εκπαίδευση των παιδιών μας, άμεσα ξεκινούν -όπως έχουμε δεσμευθεί- και οι εργασίες επειγουσών παρεμβάσεων κι αποκατάστασης φθορών στα σχολεία του Δήμου. Επιπρόσθετα, μέσα στον Ιούλιο, θα ξεκινήσουμε εργασίες για τη συντήρηση του πρασίνου σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πολιτική Προστασία

Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς η πόλη, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ουραγός σε αυτό το ζήτημα. Το πρώτο εξάμηνο λύθηκαν εκκρεμότητες χρόνων, υιοθετήθηκαν σύγχρονες πρακτικές, εξασφαλίστηκαν κρίσιμες χρηματοδοτήσεις και αναβαθμίστηκε ο δημοτικός εξοπλισμός. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο καθαρισμός των οικοπέδων του Δήμου ολοκληρώθηκε πιο έγκαιρα από κάθε άλλη χρονιά, διαμορφώσαμε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συστήσαμε και λειτουργούμε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, προχωρήσαμε σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες του επιχειρησιακού σχεδιασμού, το οποίο εκπαιδεύθηκε άμεσα από το Πυροσβεστικό Σώμα. Επίσης παραλάβαμε από τον ΣΠΑΥ ένα ακόμη πυροσβεστικό, με τον στόλο πλέον να αριθμεί 3 οχήματα, προσθέσαμε ένα πιστοποιημένο drone που πληροί όλες τις προδιαγραφές, το οποίο θα επιτηρεί τον Λόφο Τσακού και συνολικά την Αγία Παρασκευή. Παράλληλα, δώσαμε προτεραιότητα στην εκπόνηση του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ιόλαος» και στο «Ειδικό Σχέδιο Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών», διεκδικήσαμε και πήραμε από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ, με στόχο τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, που θα επιβραδύνουν ή και θα ανακόψουν μια πυρκαγιά η οποία απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Έργα υποδομών

Μικρά αλλά πολύ κρίσιμα βήματα έγιναν όλο αυτό το διάστημα από τη διοίκησή μας και στον τομέα των υποδομών για την πόλη. Παραλάβαμε ανοικτές “πληγές” και πολλά προβλήματα σε έργα που ήταν “δρομολογημένα”, αλλά μόνο στα χαρτιά, όπως αποδείχθηκε, με κυρίαρχα το Δημαρχείο και το Κολυμβητήριο. Σε ό,τι αφορά το έργο του Δημαρχείου, από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, προσπαθήσαμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, καθώς μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, ένα έργο που αποτελούσε μία μεγάλη εκκρεμότητα για την πόλη, μπαίνει επιτέλους σε ράγες. Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς δεσμεύθηκε δημόσια πως το έργο θα γίνει και είμαι πλέον βέβαιος πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα καταφέρουμε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες να κινηθούν άμεσα. Με την ίδια λογική θα κινηθούμε και σε ό,τι αφορά το Κολυμβητήριο. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε να δρομολογήσουμε και αυτό το έργο, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η πόλη. Ήδη γίνονται διαδικασίες για να κλείσει η εκκρεμότητα της οικοδομικής άδειας μέσω Νομικής & Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και Πολεοδομίας.

Παράλληλα, ολοκληρώσαμε το έργο ανάπλασης της πλατείας Αγίου Ιωάννου, συμπεριλαμβάνοντας και την ανακαίνιση της υπάρχουσας παιδικής χαράς, κάτι που δεν προβλεπόταν.

Σε επίπεδο καθημερινότητας, εστιάσαμε στη βελτίωση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, υλοποιώντας ομαδικές δράσεις για τον καλλωπισμό πάρκων και πλατειών.

Δημοτικές Υπηρεσίες

Σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις που κάναμε σε τομείς που σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων. Μια από τις πρώτες ενέργειες μας ήταν να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση για απευθείας αγορά δύο ακινήτων στην περιοχή της γέφυρας του Σταυρού, προκειμένου να μετεγκατασταθεί εκεί το αμαξοστάσιο, ενώ ολοκληρώθηκε και η καταγραφή αναγκών σε όλους τους τομείς, με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και την αποδοτικότερη αξιοποίησή του.

Πολιτισμός – αθλητισμός

Έχοντας ως προτεραιότητα τα παιδιά της πόλης επενδύσαμε στην ποιοτική αναβάθμιση δράσεων, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Προς αυτή την κατεύθυνση διοργανώσαμε μαθητικό φεστιβάλ, διπλασιάζοντας τις συμμετοχές των θεατρικών ομάδων και ανασχεδιάσαμε το θερινό πρόγραμμα «Παίζω και Δημιουργώ 2024», συνδυάζοντας τη δημιουργική απασχόληση με το αθλητικό camp. Αποτέλεσμα ήταν οι φετινές συμμετοχές των παιδιών να διπλασιαστούν και το πρόγραμμα να τύχει πολύ θερμής ανταπόκρισης. Τέλος, σχεδιάσαμε για φέτος ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι, το οποίο απευθύνεται σε μικρούς & μεγάλους, περιλαμβάνοντας δράσεις και θεάματα υψηλής αισθητικής.

Προφανώς και έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, μέχρι να φτάσουμε στον στόχο μας. Το 2024 είναι για εμάς έτος εσωτερικής αναδιοργάνωσης και προτεραιότητας στη φροντίδα της καθημερινότητας του πολίτη. Φέτος ριχνόμαστε στη μάχη για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και βάζουμε τις βάσεις για την υλοποίηση όσων έχουμε εξαγγείλει και έχουμε δεσμευθεί απέναντι στους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ