Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Έως 31/7 η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα διαρκέσει η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Το θέμα της προσβασιμότητας στις πόλεις σήμερα προβάλλει διεθνώς ως ένα φλέγον ζήτημα, καθώς διάφορες κοινωνικές ομάδες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα (εμποδιζόμενα άτομα). Στην κατηγορία των εμποδιζόμενων ατόμων ανήκουν τα άτομα με πρόβλημα όρασης, τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη ικανότητα χωρικής αντίληψης, αλλά ακόμη και τα άτομα που μεταφέρουν νήπια σε καροτσάκι. Για τις ομάδες αυτές προωθείται ένας ειδικός σχεδιασμός που θα παρέχει ειδικά βοηθήματα προσανατολισμού και/ή κινητικότητας, που θα συμβάλουν σημαντικά στην ανεμπόδιστη κίνησή τους μέσα στον αστικό χώρο.

Έτσι, ο Δήμος Νέας Σμύρνης εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), βάσει του Ν. 4819/2021 με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Στόχος του Σχεδίου είναι να προσδιορίσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μετακινήσεων σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

Μέσα από το Σ.Α.Π. εντοπίζονται τα κύρια σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα, κ.ά.) και δημόσια κτίρια, ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες.

Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο που περιλαμβάνει το σύνολο διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών που θα διασφαλίζουν την βέλτιστη δυνατή προσβασιμότητα των πολιτών προς και από τους δημόσιους, κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους και κτίρια εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Νέας Σμύρνης, μέσω μιας συνεχούς, ανεμπόδιστης ροής – ενός δικτύου που θα λειτουργεί σαν μια αδιατάρακτη αλυσίδα.

Οι αρμόδιοι του Δήμου καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να αναφέρει ΕΔΩ τυχόν επιπλέον οδούς στην πόλη, αλλά και σημεία ενδιαφέροντος στα οποία εντοπίζει προβλήματα και εμπόδια στην μετακίνησή του ως πεζός, συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την επίλυση των θεμάτων προσβασιμότητας.

Διαβάστε επίσης: Γ. Κουτελάκης για τα σχολεία της Εστίας: «Έχω κάνει αγώνα για να βρούμε τα λεφτά. Τα βρήκαμε»

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ