Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκος Μαυρομμάτης στην «Α»: «Ο στόχος σε κάθε αγώνα είναι το ψηλότερο σκαλί του βάθρου»

Ο Νίκος Μαυρομμάτης είναι ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα μας στο αγώνισμα του σκητ στη Σκοποβολή, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1968 και την διοργάνωση του Μεξικό.
Λίγο πριν την τρίτη συμμετοχή του στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη (οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι σηκώνουν «αυλαία» στις 26 Ιουλίου), αυτήν την φορά όχι ως αθλητής της ελληνικής αποστολής, αλλά ως προπονητής της Εθνικής ομάδας σκητ της Ισλανδίας, ο Βριλησσιώτης πρωταθλητής μιλάει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ για την νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του ενώ παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΡΓΙΑΝΝΗΣ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι θα είσαι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ισλανδίας στο σκητ. Πόσο καιρό κρατάει η συνεργασία σου με την Εθνική Ισλανδίας;
Έχω ξεκινήσει να συνεργάζομαι με την εθνική ομάδα της Ισλανδίας από το 2015. Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι επίσημα με την σκοπευτική Ομοσπονδία της Ισλανδίας, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα της ισλανδικής αθλητικής Ομοσπονδίας και αυτό πήρε πιο επίσημη τροπή τη στιγμή που ο αθλητής μου Hákon Svavarsson κέρδισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Θα υπάρξει συνέχεια σ’ αυτήν την συνεργασία και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Αν θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία αυτή ή σε κάποια άλλη συνεργασία είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν, είμαι 100% συγκεντρωμένος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Μετά το πέρας τους θα δούμε πως θα πάει…

Η Εθνική Ισλανδίας θα πάει στο Παρίσι εκπροσωπούμενη από 5 αθλητές, ένας εκ των οποίων (Hákon Svavarsson) είναι ο σκοπευτής που προπονείς, ενώ θα είναι και ο σημαιοφόρος της χώρας στην τελετή έναρξης. Πότε είναι ο αγώνας σας και ποιος είναι ο στόχος που έχετε βάλει;

Ο αγώνας μας είναι 2-3 Αυγούστου. Ο στόχος πάντα σε κάθε αγώνα είναι το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το σκεπτικό με το οποίο πάμε στο συγκεκριμένο αγώνα είναι πως από τη στιγμή που καταφέραμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες είμαστε ήδη κερδισμένοι και άρα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Από εκεί και πέρα πάμε πιάτο πιάτο δίνοντας τα όλα όπως και σε κάθε άλλο αγώνα και ότι θέλει προκύψει. Το σίγουρο είναι πως θα παλέψουμε και είμαστε έτοιμοι για όλα.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που συμμετέχεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ως αθλητής είχες δώσει το «παρών» σε Λονδίνο (2012) και Τόκιο (2021). Στην τρίτη σου συμμετοχή και με μια εντελώς νέα συνθήκη (άλλη ιδιότητα, άλλη χώρα) υπάρχει κάτι που σε φοβίζει;

Δεν υπάρχει κάτι που να με φοβίζει από αγωνιστικής πλευράς γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να ξέρω το πως θα εξελιχθεί ο αγώνας. Το μόνο που με αγχώνει λίγο είναι το πως θα είναι οι Αγώνες από οργανωτικής πλευράς, από πλευράς καταλυμάτων και από πλευράς ασφαλείας.

Η Εθνική Ελλάδας συμμετέχει με 5 αθλητές στο άθλημα της Σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποια είναι η πρόβλεψή σου αλλά και η ευχή σου για τα ελληνικά χρώματα;

Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής Μάκης Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης και Εμμανουέλα Κατζουράκη με προπονητή τον Γιώργο Σαλαβαντάκη και αθλητικό ψυχολόγο τον Νεκτάριο Σταύρου είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.
Στο άθλημα της σκοποβολής όλα παίζονται στην λεπτομέρεια του ενός πιάτου οπότε δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος προβλέψεις. Πιστεύω όμως πως έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες και οι τρεις τους να τα καταφέρουν στον τελικό και να πάρουν μετάλλιο. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω να στεφθούν και οι τρεις Ολυμπιονίκες!

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημά σου αλλά και τον δρόμο του πρωταθλητισμού;

Ο δρόμος του πρωταθλητισμού δεν είναι ένας εύκολος δρόμος μιας και απαιτεί αφοσίωση κόπο, πόνο, ατελείωτη δουλειά και πολλές θυσίες. Όμως μέσα από το δρόμο αυτό ο κάθε άνθρωπος καλλιεργείται αναλόγως, προκειμένου να γίνει καλύτερος και να φτάσει πιο ψηλά στο άθλημα που αγαπάει.
Όσον αφορά την σκοποβολή, είναι άθλημα που απαιτεί ισορροπίες σε κάθε στιγμή, ως άθλημα ακρίβειας που είναι, και βάζει συνεχώς τον αθλητή στην διαδικασία της αναζήτησης ισορροπίας προκειμένου να μπορεί να την βρίσκει και τη στιγμή που την χρειάζεται στον αγώνα. Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα την αυτοβελτίωση και στην προσωπική του ζωή σε πολλά επίπεδα.
Η σκοποβολή είναι ένα άθλημα που προτείνω στους γονείς για τα παιδιά τους μια και είναι εντελώς ακίνδυνο και θα τα βοηθήσει να οπλίσουν την ζωή τους με πειθαρχία ,υπομονή, ταπεινότητα και πολλές άλλες αρετές .

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

Μέλος της Εθνικής Ομάδας Σκητ από το 2005 έως και σήμερα

1η θέση στο διεθνές Grand Prix Λάρνακα 2024
1η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη 2023
3η θέση στο ομαδικό στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Πολωνία 2023
2η θέση στο ομαδικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπακου Αζερμπαϊτζαν 2023
1η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαρόκο 2023
3η θέση στο διεθνές Grand Prix Μαλακάσα 2023
2η θέση στο ομαδικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αζερμπαϊτζάν 2022
3η θέση στο ομαδικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Λονατο Ιταλίας 2022
2η θέση στο ομαδικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λάρνακας 2022
1η θέση στο διεθνές Grand Prix Μαλακάσα 2022
1η θέση Διεθνές Grand Prix Compak Ψαχνά 2022
Ολυμπιακοί Αγώνες Τοκιο 2021
Νέο Πανελλήνιο και ισοφάριση Παγκοσμίου ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασπροπύργου με 125/125 το 2020
3η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Λονάτο Ιταλίας 2019
9η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πεκίνο Κίνα 2011
3η θέση στο ομαδικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Βελιγράδι Σερβία 2011
3η θέση στο Grand Prix στο Βελιγράδι το 2011
2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Λονάτο Ιταλίας 2010
3η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λευκωσία Κύπρος 2008
Πρωταθλητής Ελλάδος 2005,2006,2007,2009,2010,2012,2015,2016,2019,2021,2022,2023
Κυπελλούχος Ελλάδας 2006,2007,2008,2009,2010,2011,2012,2015,2017,2022,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ