Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εργαζόμενοι ΥΠΕ: Η έξωση της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. αφήνει 10.000 πολίτες χωρίς προσωπικό ιατρό

Την απόφαση της διοίκησης του Δήμου, που αφορά στην ανάκληση της απόφασης για παραχώρηση του χώρου που στεγάζεται η 1η ΤΟΜΥ Αγίου Δημητρίου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η 1η ΤΟΜΥ Αγίου Δημητρίου λειτουργεί συνεχόμενα από το 2018 έως σήμερα με πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 4 συν 4 έτη, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας του Υπουργείου Υγείας.

Η σύσταση της Δομής περιλαμβάνει 3 ιατρούς ενηλίκων, 2 παθολόγους, 1 γενικό ιατρό, 1 παιδίατρο (μέχρι τις 9.2023 που βρίσκεται σε αναμονή κάλυψης κενής θέσης), 2 νοσηλεύτριες, 2 επισκέπτριες υγείας και 2 διοικητικούς υπαλλήλους. Έχουν δημιουργεί δύο (2) ΤΟ.Μ.Υ. στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου, από τις επτά (7) που είχαν αναγγελθεί προκειμένου να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες του Αγίου Δημητρίου.

Η έξωση της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. από την περιουσία του Δήμου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε στις 22 Ιουλίου 2024 και ώρα 6:30 μ.μ., – σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου – αφήνει 10.000 πολίτες χωρίς προσωπικό ιατρό για να εξυπηρετήσει προσωπικές φιλοδοξίες της παράταξης που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία: 1) ΚΕΠ Υγείας 2) Δημιουργία σταθμού άνοιας 3) Δημιουργία τράπεζας δοτών του μυελού των οστών 4) Δημιουργία πρόληψης και προαγωγής υγείας των κατοίκων της πόλης τους (τεστ παπ, αιμοδοσία, γυναικολογικός έλεγχος για καρκίνο).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ, διερωτάται:

«Που θα εξυπηρετηθούν οι ανασφάλιστοι πολίτες του Δήμου που είχαν εγγραφεί σε προσωπικό ιατρό της ΤΟ.Μ.Υ;».

«Μπορεί να αντικαταστήσει ο Δήμος την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Υπουργείου Υγείας;».

«Γιατί πάρθηκε μία τόσο σοβαρή απόφαση εν μέσω καλοκαιρινών αδειών;».

«Γιατί διαχωρίζεται την υγεία σε δύο τομείς: τον Δημοτικό και τον Κρατικό;»

«Η Υγεία είναι μία, είναι δημόσιο αγαθό και δωρεάν για όλους τους πολίτες», τονίζει ο Σύλλογος και συνεχίζει: «Εμείς ως επαγγελματίες υγείας θα προασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ισότιμη πρόσβαση για δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας. Θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε την πρόληψη κα την προαγωγή υγείας των πολιτών, να διεκδικούμε την ενίσχυση με:
Α) Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, εύρεση χώρων για τις υπόλοιπες ΤΟ.Μ.Υ., πρόσληψη προσωπικού, (ιατρικό, υγειονομικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό) στο Κέντρο Υγείας Δάφνης που στεγάζεται στον Άγιο Δημήτριο στην 2 ΤΟ.Μ.Υ., το φυσικοθεραπευτήριο και στο Τοπικό Ιατρείο Υμηττού που βρίσκονται τα εργαστήρια μας.
Β) Τη συνέχιση της λειτουργίας της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. Αγίου Δημητρίου (στέγαση και εύκολη προσβασιμότητα).
Γ) Δικαίωμα για πλήρης και μόνιμη εργασία των εργαζομένων, με πλήρη στελέχωση των Δομών Υγείας.
Δ) Συνεγασία των Υγειονομικών Περιφερειών με το Υπουργείο Υγείας και τους Δήμους».

Ο Σύλλογος ζητεί την ανάκληση της απόφασης και την περαιτέρω ανάπτυξη των Πρωτοβάθμιων Δομών Υγείας στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου, για το καλό τόσο των πολιτών, χρηστών υγείας όσο και των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: «Καυγάς» στο ΔΣ για τη λειτουργία της 1ης ΤΟΜΥ – Κλείσιμο της δομής καταγγέλλει η αντιπολίτευση. Για μεταστέγαση μιλά η Δημοτική Αρχή

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ