Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δημοτική Αρχή Αγίου Δημητρίου: Δεν κλείνει η 1η ΤΟ.Μ.Υ. – Στ. Μαμαλάκης: Στηρίζουμε την ΠΦΥ

«Η 1η ΤΟΜΥ δεν κλείνει. Τα ψεύδη περί κλεισίματός της εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες», ξεκαθαρίζει η δημοτική Αρχή της πόλης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Στέλιο Μαμαλάκη, η δημοτική Αρχή στηρίζει της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενισχύοντας τα Δημοτικά Ιατρεία και διεκδικώντας από την κυβέρνηση αναβάθμιση των ΤΟ.Μ.Υ..

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, που εξεδόθη την επομένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, «στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες μερίδας της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας. Από την πλευρά της διοίκησης έγινε σαφές ότι “η 1η ΤΟ.Μ.Υ. δεν κλείνει”».

Σύμφωνα με τον κ. Μαμαλάκη, στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση της λειτουργίας της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. και η εξεύρεση λύσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για τη μεταστέγαση της, προκειμένου ο χώρος που καταλαμβάνει να αξιοποιηθεί για επιπλέον κοινωνικές παροχές στους δημότες και τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου.

Με εισήγηση του δημάρχου Αγίου Δημητρίου, η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία προβλέπει ότι: «Δεν κλείνει καμία δομή Υγείας. Κανένας εργαζόμενος δεν χάνει τη δουλειά του, ενώ το Δ.Σ. δημιουργεί κοινό μέτωπο με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγείας των δημοτών, με ταυτόχρονη ενίσχυση των δομών των ΤΟ.Μ.Υ. αλλά και των κοινωνικών δομών του Δήμου». Μάλιστα ο κ. Μαμαλάκης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «ειλημμένη απόφαση», ενώ στη συνέχεια κάλεσε την αντιπολίτευση, τους εργαζόμενους στην ΤΟΜΥ και τους πολίτες, να συνταχθούν προκειμένου να διεκδικήσουν από το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων μεταστέγασης και λειτουργίας.

Στ. Μαμαλάκης: Δεν επιχορηγούμε τις υποχρεώσεις της Κεντρικής Διοίκησης

«Είμαστε ξεκάθαροι! Εμείς δεν επιχορηγούμε τις υποχρεώσεις της κεντρικής Διοίκησης. Είναι υποχρέωση της η ενίσχυση των ΤΟΜΥ. Δεν θα επιβαρύνουμε του δημότες του Αγίου Δημητρίου με αυτό. Συντασσόμαστε με όλους σας για μία κοινή διεκδίκηση. Εμείς δεν κλείνουμε καμία δομή και είναι δέσμευση μου προσωπική, ότι η ΤΟ.Μ.Υ. θα παραμείνει ανοικτή και θα εξυπηρετεί τους πολίτες κανονικά, μέχρι να βρεθεί νέος χώρος και να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση της», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ύστερα και από την παραπάνω τοποθέτηση του δημάρχου Αγίου Δημητρίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ανέγνωσε την τελική πρόταση επί της οποίας το Δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει.

Η απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Τη συνέχιση λειτουργίας της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Δημητρίου (στέγαση, ασφάλεια κτιρίου, διευκόλυνση προσβασιμότητας κ.α.).
  • Να μη πραγματοποιηθεί καμία μεταστέγαση μέχρι να βρεθεί χώρος και να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση.
  • Να υπάρξουν πρωτοβουλίες για πλήρη και μόνιμη στελέχωση της Δομής από Επαγγελματίες Υγείας.
  • Να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο την ισότιμη πρόσβαση κάθε πολίτη σε αυτή.

Θ. Μπαμπάνας: Στόχος μας η αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες

Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Θ. Μπαμπάνας «η δημοτική Αρχή στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (άποροι, ανασφάλιστοι, άνεργοι, μετανάστες, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κλπ). Για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου είναι λογικό ότι θα χρειασθεί τους κατάλληλους χώρους για την στέγαση και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών. Συνέπεια τούτου είναι αναγκαία η επαναφορά των δημοτικών ιατρείων στο 1ο όροφο (εκεί που στεγαζόταν από το 2006) και είχε παραχωρηθεί προσωρινά στην 1η ΤΟΜΥ. Η εναλλακτική λύση είναι να ενοικιάσει άλλο χώρο επιβαρύνοντας του πολίτες του δήμου (περίπου 3.000 ευρώ). Το κτίριο της οδού Θεσσαλίας 10 είναι κληροδότημα του αποθανόντα συνδημότη μας Θωμά Γαζή και παραχωρήθηκε στο Δήμο αποκλειστικά για την δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων και ΚΑΠΗ. Το 2017 η προηγούμενη διοίκηση υποβαθμίζοντας τα Δημοτικά Ιατρεία το παραχώρησε προσωρινά στην 1η ΤΟΜΥ. Σήμερα οι ανάγκες του Δήμου μας και των πολιτών μας και η έλλειψη ανάλογων χώρων στέγασης των υπηρεσιών, μας οδηγούν στην απόφαση επαναφορά της χρήσης του 1ου ορόφου από τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου μας».

Διαβάστε επίσης: «Καυγάς» στο ΔΣ για τη λειτουργία της 1ης ΤΟΜΥ – Κλείσιμο της δομής καταγγέλλει η αντιπολίτευση. Για μεταστέγαση μιλά η Δημοτική Αρχή

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ