Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΚΕ: «Όχι» στη συστέγαση Νηπιαγωγείων του Υμηττού με Λύκειο

Την αντίθεσή τους με τα σχέδια συστέγασης δύο Νηπιαγωγείων του Υμηττού, του 1ου και του 4ου, με Λύκειο της περιοχής, εκφράζουν 9 βουλευτές του ΚΚΕ.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών, ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα στέγασης του 1ου και 4ου νηπιαγωγείου Υμηττού σε ασφαλές, σύγχρονο κτίριο.

Συγκεκριμένα η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

«Παρότι εδώ και 6 χρόνια η προσχολική αγωγή έχει εισαχθεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση, εντούτοις δεν υπήρξε έκτοτε κανένας σχεδιασμός για τη στέγαση, ανέγερση και την στελέχωση Νηπιαγωγείων. Αντιθέτως η κατάσταση με τα Νηπιαγωγεία γίνεται όλο και χειρότερη. Κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η κατά κανόνα συστέγαση Νηπιαγωγείων με σχολεία άλλων βαθμίδων αντί να εξασφαλίσει κατάλληλες σχολικές υποδομές, με σύγχρονα κτίρια και επαρκείς εσωτερικούς και αύλειους χώρους, βοηθητικούς κ.α.

Την παραπάνω κατεύθυνση επιβεβαιώνει και η μεταφορά του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείου Υμηττού σε Λύκειο.

Η μεταφορά – “μπάλωμα” των Νηπιαγωγείων αυτών έχει μια σειρά ζητήματα, που καθιστούν από αποτρεπτική έως και επικίνδυνη αυτή τη μεταφορά. Ζητήματα που αφορούν τις ίδιες τις εγκαταστάσεις, την επικίνδυνη πρόσβαση πάνω στο δρόμο, την συνύπαρξη νηπίων στον ίδιο χώρο με εφήβους μαθητές Λυκείου, τον ίδιο τον περιορισμό απαραίτητων εγκαταστάσεων που καλύπτουν ανάγκες του Λυκείου.

Είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικός ο χαρακτήρας της συστέγασης νηπίων και εφήβων μαθητών που άλλωστε έχουν εντελώς διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αντίστοιχα προβλήματα θα δημιουργηθούν και στη λειτουργία του Λυκείου, όπως έχει αναδείξει και ο Σύλλογος Διδασκόντων, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη αφαιρεί αναγκαίες αίθουσες από το Λύκειο, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα 3ης Λυκείου, και οξύνεται ακόμη περισσότερο το πρόβλημα με τα υπεράριθμα τμήματα στις αίθουσες.
Η οργή και η αγανάκτηση γονιών και εκπαιδευτικών καθημερινά μεγαλώνει, καθώς βλέπουν την ήδη άσχημη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά αλλά και των δημοτικών αρχών να διαιωνίζουν και να μεγαλώνουν τα προβλήματα στις σχολικές και άλλες αναγκαίες υποδομές, όπου καθημερινά φιλοξενούνται τα παιδιά του.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

– Να βρεθεί άμεσα πραγματική λύση στο θέμα της στέγασης του 1ου και του 4ου Νηπιαγωγείου Υμηττού, και όχι η αντιπαιδαγωγική συστέγασή με το Λύκειο.

– Να δρομολογηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση η μόνιμη στέγασή τους, όπως και όλων των «συστεγαζόμενων» Νηπιαγωγείων σε νέα σύγχρονα και ασφαλή κτίρια.

– Να σχεδιαστεί άμεσα η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων που να καλύπτουν το σύνολο των παιδιών, τις σύγχρονες ανάγκες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι Βουλευτές

Διγενή Σεμίνα, Κατσώτης Χρήστος, Αμπατιέλος Νίκος, Γκιόκας Γιάννης, Δάγκα Βιβή, Κανέλλη Λιάνα, Κτενά Αφροδίτη, Μανωλάκου Διαμάντω, Τσοκάνης Χρήστος».

Διαβάστε επίσης: Άμεση λήψη μέτρων εξασφάλιση του δημόσιου και ελεύθερου χαρακτήρα του Υμηττού ζητά το ΚΚΕ

Ειδήσεις από τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ