Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Νεκρός οδηγός απορριμματοφόρου στον ΧΥΤΑ Φυλής – Εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει το Συνδικάτο

Δυστύχημα με θύμα έναν 60χρονο οδηγό απορριμματοφόρου σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής. Ο άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, ήταν εργαζόμενος στον Δήμο Αθηναίων.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργαζομένων Α και Β Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν το περισταυικό, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μιλούν «… για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη χωματερή της Φυλής, ούτε είναι και το μοναδικό δυστύχημα που έχει γίνει στη χωματερή».

Όπως σημειώνουν, «και για αυτό το εργοδοτικό έγκλημα την ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση, η περιφέρεια. Θα μας πουν ότι ήταν “η κακιά στιγμή ή κακιά η ώρα”, δεν θα μας πουν όμως για τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν εκεί οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ αλλά και οι οδηγοί των απορριμματοφόρων. Δεν θα μας πουν πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χωματερή εξ αιτίας της δικής τους πολιτικής; Ακόμα και αν ο οδηγός κατέβηκε για προσωπικούς του λόγους όφειλαν να έχουν διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες προκειμένου να διευκολύνουν τους εργαζόμενους. Θα μας πουν οι κύριοι του Δήμου της Αθήνας για τις συντηρήσεις που κάνουν στα οχήματα; Θα μας πουν ποιας χρονολογίας ήταν το όχημα;
Οι κύριοι εκεί στην κυβέρνηση, στο υπουργείο εργασίας, στην επιθεώρηση εργασίας θα μας πουν πόσους τελικά θα πρέπει να θάψουμε για να παρθούν κάποια μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν μπαίνουν σε καμιά ζυγαριά κόστους οφέλους».

Το Συνδικάτο καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον αρμόδιο υπουργό να δώσει εντολή ώστε να διερευνηθεί άμεσα το δυστύχημα και το πόρισμα να δοθεί στη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: Γρ. Κωνσταντέλλος: Η κυβέρνηση οφείλει με γενναίες πρωτοβουλίες να δημιουργήσει μια ισχυρή και αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ